Video

 V četrtek, 17. 3. 2022, smo dijaki GTT4 pripravili kulinarični večer za starše.

Avstrijski večer je zaključek našega projekta, ki je od septembra potekal v okviru modula turistično spremljanje in vodenje, vanj smo bili vključeni vsi dijaki četrtega letnika programa gastronomija in turizem.  Poleg spoznavanja značilnosti Avstrije v razredu smo se v oktobru podali na enodnevno ekskurzijo v Salzburg, kjer smo si ogledali znamenitosti mesta in rudnik soli ter izvedli turistično vodenje na avtobusu in v mestu. Izdali smo tudi bilten.

Na večerni prireditvi v prostorih Gimnazije Slovenj Gradec smo staršem, profesorjem, ravnatelju in medijem predstavili naš projekt, ekskurzijo in dobrote iz Avstrije ter tako dokazali, da znamo tudi kuhati. Za starše smo pripravili še zanimiv in interaktiven kviz ter darilca. Po končani predstavitvi projekta je sledila degustacija jedi in pijač.

Pripravili smo tipične avstrijske jedi: za predjed kranjsko klobaso s kislim zeljem in mesno solato, za glavno jed škampe na dunajski način z rižem in dunajski zrezek s praženim krompirjem ter sotirano zelenjavo, za sladico pa smo izbrali jabolčni zavitek in sacher torto.

Pri kuhanju, dekoraciji in strežbi so nam pomagale profesorice gastronomije ter dijaki petega letnika programa gastronomski tehnik. S skupnimi močmi in veliko vloženega truda smo brez težav dosegli naš zastavljeni cilj.

Domov smo se odpravili utrujeni, a zadovoljni.

Galerija

 

Alen Sešelj in Vanja Topolovec