STROKOVNA EKSKURZIJA

SPIELBERG RED BULL RING in ČOKOLADA ZOTTER

za dijake 1.  in 3. letnika programa ekonomski tehnik

v torek, 23. aprila 2024

 

Odhod iz Slovenj Gradca, glavna avtobusna postaja, ob 09.00.

Dijaki lahko po predhodnem dogovoru vstopijo na avtobus tudi na glavni avtobusni postaji Dravograd ob 09.15.

 

Sledi vožnja preko Dravograda v Avstrijo, mimo Wolfsberga in Judenburga do SPEIELBERGA. Obisk RED BULL RINGA. Ogledali si boste najbolj znano avstrijsko dirkališče, kjer se preizkušajo dirkači Formule 1 in Moto GP. Ogledali si boste razstavni center z razstavo vozil, kontrolni center, medijski center, VIP salon in »Red Bull Wing« (90 minut, vstopnina je zajeta v ceno ekskurzije).

Sledi nadaljevanje vožnje preko St. Michaela mimo prestolnice avstrijske Štajerske- Gradca v slikovito gričevnato pokrajino »Vulkanland«. V bližini Riegersburga boste obiskali čokoladnico ZOTTER. Z raznovrstnimi kombinacijami kakava, sladkorja, kave, banan, začimb in naravnih dodatkov so ustvarili več kot 500 božanskih okusov. Lansko poletje so dodali še 22 novih okusov kot so limona s karamelo in jagoda s pistacijo in druge. Predstavili vam bodo celoten postopek umetnosti proizvodnje čokolade. Spoznali in okusili boste vse skrivnosti te mamljive dobrote. Seznanili vas bodo z recepti. Ogled 120 minut, vstopnina je zajeta v ceno ekskurzije in vključuje neomejeno konzumiranje čokolade med ogledom.

 

Povratek domov na relaciji Strass, Radelpass. Prihod v Slovenj Gradec zgodaj zvečer, predvidoma okoli 20. ure.

 

Dijaki bodo lahko na poti izstopali na avtobusnih postajah od Radelj do Slovenj Gradca.

 

Spremljevalci: Andrej Klobčar, Nataša Osojnik in Dora Najrajter (vodja ekskurzije).

 

Po zaključku ekskurzije so dijaki dolžni oddati delovne liste, ki so jih reševali na ekskurziji, v spletno učilnico. Ekskurzija je obvezna in je del izobraževalnega programa. Nenapovedana odsotnost in odsotnost brez zdravniškega opravičila se šteje za neopravičen izostanek od pouka in pomeni dolžnost poravnave finančnih obveznosti ne glede na neudeležbo. Dijaki so dolžni spoštovati šolska pravila, navodila vodnikov in spremljevalcev ter po svojih najboljših močeh skrbeti za lastno varnost in varnost svojih stvari. Udobno se oblecite, poskrbite za dopoldansko malico iz nahrbtnika. Bodite spoštljivi in strpni eden do drugega.

 

 

Slovenj Gradec, 10. 4. 2024                                 

 

Pomočnik ravnatelja: Roman Založnik

Dostopnost