VELIK USPEH DIJAKOV SREDNJE ŠOLE SLOVENJ GRADEC IN MUTA

Prihodnost je večna neznanka, zavita v meglice različnih barv. Nešteto poti vodi vanjo.

Na njih se srečujemo, spogledujemo in si želimo dotika ljubezni.

Ko zaživi vsaka barva v svoji žlahtnosti in ni več sebi zadostna, se prelije v mavrično harmonijo različnosti … v življenje skozi tebe – mene in vseh v najlepših odtenkih. Takrat v njih prepoznamo svoje podobe, se med seboj začutimo, dajemo, potrebujemo – srečni smo.

Nekje globoko, globoko v nas obstaja prostor, kjer hranimo najbolj tihe želje za prihodnost in najlepše spomine na preteklost.

Še ena generacija mladih je zaključila izobraževanje na naši šoli; prav na vse smo izjemno ponosni, njihovi kamenčki so del celotnega mozaika šole.

A letošnji uspeh je še posebej odličen, zlatih maturantov je bilo kar pet,

Kaja Logar, Nina Perše, Nuša Perše, Doris Fesel in Klemen Fele.

 

Dijakom, ki stopate na novo stopnico življenja, želimo, da izkoristite vsako minuto, se razdajate, naučite biti strpni, upoštevati druge in jim izkazovati spoštovanje. To so namreč lastnosti bogatega življenja.

Želimo vam tudi iskrene prijaznosti. Ker je prijaznost vedno prednost. Ni nujno, da bo dober, iskren in koristen človek postal slaven in bogat, vendar bo spoštovan in priljubljen in njegovo življenje ne bo zaman.

In tisto, kar želimo najbolj, je stvar, ki ni znanje, temveč vrednota … Naučite se shajati s soljudmi, kajti človeški odnosi so v širokem učnem načrtu življenja najpomembnejša in najdragocenejša znanost.

A najprej so tu počitnice, naj bodo sproščene, varne in zabavne; temu sledi nov korak: morda odhod od doma, na študij, iskanje novih znanstev in prijateljstev, novih znanj in priložnosti; izkušnje pri tem naj bodo čim lepše in najboljše.

 

Ravnatelj Bernard Kresnik s sodelavci

Ogled fotografij >>