V četrtek, 5. 10. 2017, smo se dijaki tretjih letnikov programa gastronomija in turizem odpravili na strokovno ekskurzijo v Logarsko dolino. Ekskurzije smo se zelo veselili in jo nestrpno pričakovali, saj smo nekateri prvič obiskali to dolino. Pred odhodom smo se pri modulu hotelsko-receptorska dela pripravljali na samostojno vodenje. Med vožnjo smo dijaki predstavljali kraje, mesta, njihovo zgodovino in podobno.

Ko smo prispeli v Logarsko dolino, smo se peš odpravili do slapa Rinka, katerega smo si ogledali tudi iz Orlovega gnezda. Nato smo se odpravili do hotela Plesnik, kjer so nas pogostili s sokom, hči lastnika hotela pa nam je hotel tudi razkazala.  Ogledali smo si nastanitev, wellness center in znameniti naravni bazen, od katerega se razprostira prelep razgled na hribovito pokrajino, ki nas je obdajala. Po ogledu smo se sprehodili do čudovitih in zanimivih slapov, ki se nahajajo tik ob hotelu, kjer pogosto potekajo tudi poročni obredi.

Zatem smo se napotili do Centra Rinka, ki se nahaja v Solčavi. Prijazna vodnica nam je razkazala razstavo, predstavila običaje, izdelke …
Po kratkem počitku smo se podali proti gradu Vrbovec v Nazarjah, kjer smo si ogledali razstavo o dediščini in zgodovini lesarstva v njihovem območju. Ogled muzeja je bil kratek, saj se nam je že mudilo proti domu.

Nazadnje smo si ogledali še apartmaje in wellness Skok v Mozirju. Lastniki so nam predstavili svoje posebnosti, ogledali smo si tudi eno izmed hišic in tudi njihov čebelnjak, namenjen sprostitvi in vdihavanju čebeljega voska. Na koncu pa so nas tudi pogostili.

Imeli smo prečudovit dan, ki je bil poln novih izkušenj in znanj.
Blažka Knap, GTT3

Ogled fotografij >>