»… srce mi je postalo vrt in njiva,

Kjer seje zdaj ljubezen elegije.

Njih sonce ti si … »

(F. Prešeren)

Pokloniti se največjemu slovenskemu pesniku, spodbuditi vstop, vsaj za dan, dva, urico, dve, mladim v prostor kulture … Večno vprašanje?!

Na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta smo naredili takole; pripravili smo oder, tudi blazine, ozvočenje, snemanje TV … pravzaprav vse, kar k takšni prireditvi tudi sodi. K sodelovanju smo povabili mlade talente naše šole, ki so se s prijavo vključili v izbor talenta 2017.

V samem uvodu smo obeležili slovenski kulturni praznik; dijaki  so z vso uigranostjo samozavestno predstavili Prešerna tudi malo drugače, dijaki PV4 pa so kot izkušeni igralci odigrali igro Povodni mož.

In v nadaljevanju je sledila parada talentov; odlično je uspela; voditelja Nino in Jan sta znala povezati vse nastopajoče v venček krasne zgodbe naših mladih talentov! V vmesnem času se je predstavil mlad band z bobnarjem Luko Ocepkom.

Naš osnovni namen je, da se dijaki družijo, spoznajo med seboj, svoja močna področja pokažejo tudi drugim … Morda bodo nekoč lažje stopili pred širše občinstvo, nekdo je z odločitvijo za prijavo stopil  korak višje za svojo samozavest, premagal strah, ki ga je ločil od potrditve lastnega znanja, veščine, talenta …

Uspešna zgodba je sad sodelovanja!

In navsezadnje … Kdo so zmagovalci? Komisija se je namreč le stežka odločila.

1. mesto: skupina PV3 – Abba (Mamma mia, vokal Gaja Mlakar)
2. mesto: Nina Jenko
3. mesto: Rebeka Viltužnik

Iskreno čestitamo zmagovalcem in vsem nastopajočim!

Ogled fotografij >>