V četrtek, 1.6.2023, smo se dijaki prvega in drugega letnika programa gastronomija in turizem odpravili na strokovno ekskurzijo v Logarsko dolino. 

Ob 7.00 smo se zbrali na avtobusni postaji Slovenj Gradec ter počasi odrinali proti Savinjski. Ves čas naše poti smo morali dijaki predstavljati kraje, zgodovino in kulturo Zgornje Savinjske doline. Prva postojanka je bila ob Velenjskem jezeru, kjer smo se povzpeli na razgledno ploščat Vista ter izvedeli več o mladem mestu Velenje. Nato smo se peljali mimo Mozirja, Ljubnega ob Savinji, Luč vse do Solčave, kjer smo si ogledali Center Rinka. Tam nas je vodnica popeljala skozi stalno razstavo o življenju in naravi Solčavskega. Po ogledu pa smo vstopili v mogočno Logarsko dolino, katera nas je fascinirala s svojimi naravnimi lepotami. Najprej smo se ustavili pri hotelu Plesnik, kjer nam je prijazna receptorka razkazala notranje in zunaje prostore hotela. Ob zaključku ogleda pa so nas še gostoljubno pogostili s sokom ter rogljički. Ob hotelu se nahaja tudi manjši slap Palenk. Kot zadnjo točko našega ogleda v Logarski dolini smo se povzpeli na slap Rinka. Nekateri pogumni dijaki so si osvežili noge v mrzli vodi, drugi pa smo se drugi odpravili do orlovega gnezda. Za tem smo se odpravili do Nazarij, kjer smo si na hitro ogledali muzej gozdarstva in lesarstva na gradu Vrbovec. Zadnja destinacija naše ekskurzije je bil ogled Medene vasi. Gre za posebno apartmajsko naselje, ki ga sestavlja 5 hišic v obliki čebeljega satovja. Pogledali smo si njihovo notranjost, zunanji bazen in čebelnjak. S tem smo zaključili ekskurzijo, čakala nas pa je še pot domov. Na poti do Slovenj Gradca smo morali rešili še kratek delovni list.

S to ekskurzijo smo pridobli znanja ter izkušnje z vodenjem prav tako pa smo odkrili nov delček Slovenije in njene naravne bisere. 

Dostopnost