Spoštovani starši in dijaki prvega letnika  programa Predšolska vzgoja!

Z velikim veseljem vas obveščamo, da si bomo v okviru obveznih izbirnih vsebin ogledali Koroški pokrajinski muzej in Knjižnico v Radljah ob Dravi.

 Muzej, ki se nahaja v čudoviti okolici, nudi ogled samostana dominikank ter med drugim zbirke igrač Majde Marije Sušek »Gremo rinkico talat«, spominske sobe rodbine Pahernik, zgodnjih ustvarjalnih let slikarja Karla Pečka, Leitingerjevega depoja …

V muzej se bomo odpravili z redno avtobusno linijo v četrtek, 21. septembra. Pred šolo se zberemo ob 9.15 in gremo skupaj do bližnje avtobusne postaje Karavanik. Odhod avtobusa je ob 9.25. Izstopili bomo na postaji Zgornja Vižinga in se peš odpravili do samostana dominikank in mimo Kalvarije do muzeja. Tu nas bo vodila in razložila pomen posameznih zbirk kustosinja ga. Alenka Verdinek. Poudarka bosta na zbirki igrač in ustvarjalni delavnici, v kateri bo vsak dijak izdelal svojo punčko iz cunj ali ličja.

Po obisku muzeja se bomo odpravili proti Knjižnici Radlje ob Dravi, kjer nas bodo v okviru projekta Rastem s knjigo sprejele prijazne knjižničarke.

Vračamo se z redno avtobusno linijo ob 12.45 z avtobusne postaje Radlje.

Spremljajoči učitelji na ekskurziji bomo g. Jože Brunčko, ga. Alenka Rapuc in g. Ernest Kocuvan.

Pouk bo na ta dan potekal po urniku do odhoda izpred šole ob 9.15.

Malico bomo vzeli s seboj v obliki lunch paketa.

Če bo slabo vreme, bo ekskurzija prestavljena, pouk pa bo potekal po urniku.

Stroški so za avtobusno karto v obe smeri (Karavanik − Zgornja Vižinga 1,30 evra, Radlje − Karavanik 1,80 evra), vstopnino v muzej (1,80 evra) in ustvarjalno delavnico (1,50 evra), skupaj 3, 30 evra.

Blagajnik razredne skupnosti naj pobere denar do srede, 20. septembra, in denar odda  razredničarki.

 

KRATEK OBISK, NAKLJUČNO SREČANJE IN NEPRIČAKOVANA PRESENEČENJA LAHKO OBIČAJEN DAN SPREMENIJO V PRILOŽNOST ZA ČUDENJE IN UČENJE !

 

Besedilo pripravili:                                                                                            Pomočnik ravnatelja:

Alenka Rapuc, univ. dipl. psih., l. r.                                                                Roman Založnik, prof.

Veronika Sušnik, univ. dipl. inž.