V četrtek, 14. 10. 2021, so se dijaki programa gastronomije, GT1 in GT2, udeležili strokovne ekskurzije: obiskali so 68. Gostinsko turistični zbor v Jamskem dvorcu v Postojni, kjer je v smeri kuharstvo tekmoval naš dijak Lovro Bobek. Pripravil je glavno jed, ki je obvezno morala vsebovati ribo, tekmovalni krožnik pa je vseboval skupno 9 komponent: »zelhano« postrv z ajdovo kašo in ajdovimi kokicami, ocvrto šalotko, sotirano blitvo, luštrekovo olje, rženi začimbni drobljenec, robidov preliv in postrvji consomme. Lovro je za sodelovanje prejel srebrno priznanje. Mentorica je zelo ponosna nanj!

Nato so se dijaki udeležili še ogleda vinske kleti Vipava 1894 in degustacije izbranih vin.

Dan je bil zelo pester, dijaki so se lahko po dolgem času spet strokovno udejstvovali, kar lahko vidite iz priloženih fotografij.

Zapisala mentorica in organizatorka strokovne ekskurzije Suzana Planšak

Dostopnost