OBVESTILO O STROKOVNI EKSKURZIJI, Milano 2020

Spoštovani starši, dijakinje in dijaki!

V nedeljo, dne 9. 2. 2020, se bomo odpravili na strokovno ekskurzijo v Milano. Strokovno ekskurzijo morajo, v okviru svojega programa, opraviti dijaki prvih, drugih in tretjih letnikov v programu – Gastronomsko turistični tehnik. Zbor dijakov bo 9. 2. 2020 ob 01.50 uri zjutraj na avtobusni postaji NamaNova v Slovenj Gradcu. Dijaki, ki bodo želeli vstopati na postajališčih od Črne na Koroškemn do Dravograda so morali to v šoli pravočasno sporočiti učiteljem spremljevalcem. Peljali se bomo mimo mejnega prehoda Vič-Dravograd v Avstrijo in naprej mimo Celovca, Beljaka v Italijo, kjer bomo nadaljevali pot mimo Vidma, Benetk, Verone do Milana. Zaradi morebitnih kontrol osebnih dokumentov, morajo vsi dijaki imeti ves čas potovanja s seboj veljaven potni list ali osebno izkaznico. Za zajtrk priporočamo hrano iz nahrbtnika, za celotno ekskurzijo pa predvsem udobna oblačila in obutev, ki so primerna za hojo po mestu ter vremensko napoved. Naš prvi postanek v Milanu bo obisk Mednarodne turistične borze – BIT 2020. Po dvournem ogledu borze se bomo odpeljali v mestno središče Milana, kjer si bomo ogledali Milansko katedralo il Duomo, najstarejšo nakupovalno pasažo Galleria Vittorio Emanuele II, najslavnejše opero in gledališče il Teatro alla Scala. Sledil bo prosti čas in možnost poznega kosila v lastni režiji v mestu in odhod iz Milana ob predvidoma 16. uri. V Slovenijo se bomo po isti poti čez Avstrijo vrnili v poznih večernih urah oz. zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne. Dijaki bodo lahko izstopali iz avtobusa od Dravograda, Slovenj Gradca, Raven na Koroškem vse do Črne na Koroškem.

 

Ker je bilo možno organizirati strokovno ekskurzijo v Milano, zaradi edinega možnega vstopa na Mednarodno borzo turizma samo v nedeljo, 9. 2. 2020, ste v ponedeljek, 10. 2. 2020, pouka prosti in lahko ostanete doma!

 

Na poti vas bodo spremljali profesorji spremljevalci: Janko Uršnik, Mateja Gorišek, Roman Živič, Janja Žigart in Barbara Rošar. Strokovni vodnik bo gospod Tim Erat-Kolar.

 

Podrobnejše informacije o potovanju.

 

ODHODI avtobusa: NEDELJA, 9. 2. 2020 iz:

– glavne avtobusne postaje Črna na Koroškem:                 01.00 zjutraj,

– glavne avtobusne postaje Mežica:                                      01.10 zjutraj,

– glavne avtobusne postaje Prevalje:                                    01.25 zjutraj,

– glavne avtobusne postaje Ravne na Koroškem:              01.30 zjutraj,

– glavne avtobusne postaje Kotlje:                                        01.40 zjutraj,

avtobusne postaje NamaNova Slovenj Gradec:             02.00 zjutraj,

– glavne avtobusne postaje Dravograd:                                02.15 zjutraj.

Prosimo, da ste na mestu vstopa vsaj 10 min. pred odhodom avtobusa.

 

Točno vstopno postajo (možne so tudi druge dogovorjene vstopne postaje na relaciji Črna na Koroškem – Slovenj Gradec – Dravograd) morate javiti v šoli najkasneje do petka, 7. 2. 2020, svojemu razredniku, ki vas spremlja na strokovni ekskurziji.

 

Še nekaj koristnih napotkov:

  • Ne pozabite na veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list), saj bomo prestopili tako avtrijsko kot tudi italijansko državno mejo.
  • Priporočamo, da na pot vzamete oblačila primerna napovedi vremena in udobno obutev.
  • Za zajtrk priporočamo nekaj hrane in pijačo iz nahrbtnika. V centru Milana bo nekaj prostega časa za pozno kosilo v lastni režiji. Priporočamo do 20 EUR.
  • Za udobno vožnjo na avtobusu lahko vzamete zraven udoben vzglavnik in lažjo oddejo, ki lahko ostanejo ves čas potovanja na avtobusu.
  • Ne pozabite tudi na veljavno Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.
  • Ves čas potovanja pazite na vaše osebne stvari, dokumente in drugo prtljago.

 

 

VRNITEV domov: V noči iz nedelje na ponedeljek 9. in 10. 2. 2020 v poznih večernih oz. jutranjih urah glede na razmere na avtocestah iz Italije do Slovenije.

 

Želimo vam prijetno in poučno potovanje.

Janko Uršnik, prof.