Tradicionalni slovenski zajtrk

November se je prevesil v drugo polovico in zopet smo obeležili dan slovenske hrane. Ena izmed pomembnih aktivnost tega dne je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se mu je priključila tudi naša šola.

Dan slovenske hrane je dan, ko premišljujemo o našem načinu prehranjevanja, kakšno hrano izbiramo in pripravljamo. Loakalna in sezonska hrana, še posebej ekološka, je boljša od tiste, ki k nam prihaja iz daljnih krajev. Izbira lokalne hrane je tudi bolj odgovorna do narave, saj se tako izognemo dolgim transportnim potem, prometnim izpustom in stroškom, prihranimo pa tudi pri nepotrebni embalaži.

Na obeh lokacijah so dijaki pripravili kratek program s plesom in petjem. Za zajtrk smo si privoščili domač črn kruh z maslom in medom. V družbi pridnih čebelic (PV4)  nam je vsem bilo prijetno in sladko.

Zapisala:

Andreja Preglav Verdinek

Video

Dostopnost