POKLICNI TEČAJ PREDŠOLSKE VZGOJE 2023/2024

Vse, ki ste uspešno zaključili četrti letnik gimnazije ali zaključni letnik izobraževalnega programa za pridobitev srednje strokovne izobrazbe in vas veseli delo z otroki, vabimo na informativni dan, ki bo potekal v četrtek, 24. avgusta 2023 od 8. do 10. ure na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta, Koroška cesta 53, 2366 Muta.

Izobraževanje po programu poklicnega tečaja traja eno leto, zaključi pa se s poklicno maturo. Na ta način si pridobite srednjo strokovno izobrazbo. Gre za redno obliko izobraževanja, ki je za udeležence brezplačna. Pouk poteka v dopoldanskem času, prisotnost pri pouku je obvezna. V poklicnem tečaju se lahko dijak redno izobražuje samo enkrat.

Izpolnjeno prijavnico z zahtevanimi dokazili je potrebno na šolo posredovati najkasneje do 5. septembra 2023. Prijavnica je na voljo na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/, v rubriki Prijavnice, ali v Državni založbi Slovenije.

Ob prijavi morajo kandidati predložiti naslednja dokazila:

1) kandidati, ki so uspešno zaključili četrti oziroma zaključni letnik programa gimnazija ali srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja, fotokopijo spričevala tretjega in četrtega letnika,

2) kandidati, ki so uspešno zaključili zaključni letnik programa poklicno-tehniškega izobraževanja, fotokopijo spričeval prvega in drugega letnika. 

Po končanem prijavnem roku bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 8. septembra 2023 do 15. ure na svojih spletnih straneh objavilo  informacijo o številu prijav za vpis (skupaj s številom razpisanih mest) v navedene programe po šolah.

Vse dodatne informacije kandidati dobijo na izbrani šoli. Če ne bo dovolj kandidatov za oblikovanje oddelka programa poklicnega tečaja, bo srednja šola takoj obvestila kandidate, da  v šolskem letu 2023/2024 izobraževanja po tem programu ne bo organizirala.

V šolskem letu 2023/2024 se bo izobraževanje po programu poklicnih tečajev začelo predvidoma 2. oktobra 2023.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate nekaj utrinkov z dogajanja na šoli:

Za vse dodatne informacije lahko v času uradnih ur pokličete v tajništvo na telefonsko številko: 02 88 46 501 ali našo svetovalno delavko na telefonsko številko: 02 88 79 254 ali ji pišete na elektronski naslov: tadeja.dimc@sc-sg.si.

                                                                       Lepo vabljeni.   

Dostopnost