Maj 29, 2024

V sredo, 29. 5. 2024, so se dijaki prvih letnikov SSI in prvih letnikov PTI odpravili na ekskurzijo Po poteh pesnikov in pisateljev z mentorji Natašo Osojnik, Andrejo Breznik, Katjo Tomažič, Nušo Škalič, Anjo Srebre, Nastjo Kompan in Andrejem Klobčarjem.

Odpravili smo se z Mute oz. Slovenj Gradca in pot nadaljevali proti Radovljici. Ogledali smo si Mestni muzej in spoznavali življenje Antona Tomaža Linharta ter obdobje razsvetljenstva in baroka. Presenetile so nas nekatere zanimivosti tistega časa (npr. zakaj so ljudje nosili lasulje). Sprehodili smo se tudi po prikupni Radovljici, prestolnici čebelarstva in čokolade.

Pot smo nadaljevali do Kranja in obiskali Prešernovo hišo, kjer je Prešeren zadnja leta živel in delal, in Prešernov gaj, kjer je pokopan. Preprosto opremljeni prostori in higiena v 19. stoletju nas niso pustili ravnodušnih. 

Na koncu smo preživeli še nekaj časa v trgovskem centru Super Nova, kjer smo se okrepčali in nabrali novih moči, nato pa se odpravili nazaj proti domu. Na avtobusu so se dijaki o doživetem preizkusili tudi v kvizu.

Zapisala: Nuša Škalič

https://photos.google.com/u/3/share/AF1QipMTu4pa5T0Sm_BFTktKqYePK81SD5oHBMNazFQmbROgwtVP_BWEkcTvmq8uvq_gzg?key=R1RIdUM3OU1HRnVVUWRKUER4WFZza1NDcjlPaWp3

Dostopnost