V petek, 21.5.2021 je na naši šoli v novih prostorih potekala otvoritev razstave Čar lesa s sloganom Uporabimo slovenski les. Otvoritve se je udeležila tudi ministrica dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Obiskovalce je nagovorila, da je razstava Čar lesa zgodba, ki ima skupni imenovalec in ta se imenuje sodelovanje. Opozorila je, da so lesarski poklici postali deficitarni, zato je na tem področju še veliko dela. Poleg ministrice so se razstave udeležili tudi prof. dr. Franc Pohleven, ki je organizator razstave Čar lesa in že trinajsto leto zapored organizira to vrstno razstavo, Tilen Klugler, župan mestne občine Slovenj Gradec, Andrej Čuš, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, dr. Tomaž Kostanjevec, direktor javne agencije SPIRIT Slovenija. Navzoče je nagovoril tudi naš ravnatelj gospod Bernard Kresnik, ki je poudaril pomen lesa za trajnostni, zeleni razvoj, prihodnost razvoja programov lesarstva na šoli in znanja, ki jih tekom izobraževanja prenašamo na svoje dijake. Zaradi epidemioloških razmer se je otvoritve razstave lahko udeležilo samo 45 obiskovalcev zato se otvoritve razstave niso mogli udeležiti vsi naši dijaki, udeležili so se je le dijaki LT1 in predstavnik dijakov Sveta zavoda.

Po nagovorih je sledil ogled razstave. Med razstavljavci so tudi tri koroška podjetja, tri izmed razstavljenih izdelkov pa so ustvarili naši dijaki.

Razstava Čar lesa bo na naši šoli do 28. maja 2021 in v tem času si bodo razstavo lahko ogledali vsi naši dijaki.

Galerija

Zapisal:

Stanislav Robnik                                                                                                                           Slovenj Gradec, 23. 05. 2021

Dostopnost