V četrtek, 13. oktobra 2022, se je na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta odvijalo Državno srečanje okoljevarstvenikov, ki so se ga udeležile Šola za strojništvo, geotehniko in okolje Velenje, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana in Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja Celje.

Prisostvovala sta tudi predstavnica Centra za poklicno izobraževanje, ga. Ivana Belasić, ter župan Občine Muta, g. Mirko Vošner.

Na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta se lahko dijaki izobražujejo v različnih programih, zato smo pri organizaciji srečanja združili moči in še enkrat dokazali, da je sodelovanje ključ do uspeha. Dijaki programa Gastronomsko-turistični tehnik so že pred začetkom srečanja poskrbeli za goste in pripravili pogostitev, ki je bila prava paša za oči ter vrtiljak okusov za brbončice. Dijaki programa Predšolska vzgoja ter dijaki programa Okoljevarstveni tehnik pa so pripravili slavnostno otvoritev, na kateri se je predstavil tudi šolski band.

V nadaljevanju druženja so potekale štiri različne delavnice − likovna, strokovna, športna in glasbena − vse pa so bile povezane s temo okoljevarstva. Po končanih delavnicah so dijaki v okolici šole iskali zaklad, nato pa so si ogledali še rotundo Svetega Janeza Krstnika in Mitnico. Sledilo je kosilo, po katerem se je druženje začelo prevešati v zaključni del. Na ogled sta bili fotoreportaža in razstava izdelkov, ki so nastali.  Sklepni del srečanja so z glasbenim vložkom poleg šolskega banda popestrili še dijaki glasbene delavnice, ki so se predstavili s pesmijo Marjana Smodeta − Mrtva reka.

Prireditev se je zaključila s predajo globusa naslednji gostiteljici Državnega srečanja okoljevarstvenikov. Ravnatelj Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, g. Bernard Kresnik, je globus predal g. Andreju Šavori, pomočniku ravnatelja Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor.

Dijaki in mentorji so prireditev zapustili s prijetnimi vtisi in z novimi poznanstvi.

Galerija

Foto: Alja Kotnik, Violeta Meh, Uros Pors, Marinka Dretnik

Katja Tomažič

Dostopnost