V torek, 12. 11. 2019, so se dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, udeležili 66. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Ljubljani.

To je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje tako zaposlene v gostinstvu in turizmu, kot tudi mlajše, ki so še v procesu šolanja. Prireditev tekmovalcem omogoča prikaz lastnega strokovnega znanja, primerjavo z dijaki drugih srednjih gostinskih šol ter predvsem izmenjavo praks in izkušenj, s ciljem: danes prikazano – jutri v praksi uporabljeno.

Dijaki programa GASTRONOMIJA, ki so pod mentorstvom učiteljice praktičnega pouka kuharstva Suzane Planšak, tekmovali za našo šolo so: GREGA VAVKAN, AMADEJ POTOČNIK in KLEMEN KOLAR. V kategoriji Magic box so se izkazali več kot vrhunsko, saj so med vsemi šolami, ki so tekmovale,  zasluženo osvojili prvo mesto: zlato priznanje z zlato medaljo!

Osnovna živila v magic boxu, za katere so dijaki izvedeli šele 10 minut pred začetkom tekmovanja, so bila: piščančji file, široki rezanci, buča hokaido in brokoli. Na zmagovalnem krožniku pa se je znašlo kar 9. komponent: široki rezanci v smetanovi omaki z orehi, piščančja rulada z listi mlade špinače, bučni pire, sotiran brokoli s slanino in čebulo, gratinirani šampinjoni, flambirana rdeča pesa, hruška – kuhana v vinu, čatni in penasta omaka. Sama priprava, izgled krožnika in okusi so tako prepričali strogo komisijo, da so naši ekipi podelili najvišje število točk.

V kako dobrem razpoloženju je potekal dan si lahko ogledate na fotografijah