IMG_8634ODLIČEN USPEH NAŠIH DIJAKOV NA 14. MEDNARODNI TURISTIČNI TRŽNICI VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA

Turistična zveza Slovenije je v sredo, 1. februarja 2017 v okviru sejma NATOUR Alpe – Adria 2016/17 v hali C gostila tudi srednješolski festival Več znanja za več turizma na temo Potujem, torej sem. Na festivalu se je s predstavitvijo na turistični tržnici in s programi vodenja po svojih krajih predstavilo 42 srednjih šol iz vse Slovenije in tujine.

Cilji vsakoletnega projekta so vzpodbujanje raziskovalne dejavnosti mladih, poglabljanje v šoli osvojenega znanja in spodbujanje inovativnega pristopa k obdelavi aktualnih turističnih tem, kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Festival temelji na projektu, ki vključuje:
– pisno predstavitev turističnega produkta,
– izdelavo promocijskega spota in
– predstavitev na turistični tržnici.

Naša šola je letos sodelovala z dvema naloga in obe sta se odlično predstavili.

Dijaki programa turistični tehnik Špela Cehner, Neža Knuplež, Klemen Smolar in Denis Razgoršek so pod vodstvom mentorjev Mateje Gorišek in Romana Založnika z nalogo z naslovom Grta pa dovta po Koroški dosegli zlato priznanje in skupno drugo mesto na festivalu med 42 šolami. Njihov video spot pa je s strani komisije ocenjen kot najboljši med vsemi.

Srebrno priznanje pa so osvojile dijakinje Urša Stern, Veronika Zorko in Amadeja Zlatar po mentorstvom Matjaža Štraserja. Predstavile so nalogo z naslovom Slovenski endemiti.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.

Mentorji: Mateja Gorišek
Roman Založnik
Matjaž Štraser
Brunčko Jože

Ogled fotografij >>