DSC_0176_SmallV četrtek, 20. 10. 2016, smo se nekateri dijaki tretjih in četrtih letnikov predšolske vzgoje odpravili na Vzgojiteljado, ki je letos potekala na Gimnaziji Celje – Center, na temo Zvezdni prah v deželi celjski. Ob prihodu nas je pričakal topel sprejem in nato je sledila uvodna prireditev, kjer smo natančneje spoznali letošnjo temo, na katero smo kasneje ustvarjali v različnih delavnicah.
Po prireditvi smo se z dijaki vzgojiteljskih šol iz cele Slovenije razdelili v skupine, kjer smo se učili srednjeveške plese, se sproščali ob zvokih gonga, izdelovali plakate za naše najmlajše, se pomerili v različnih poligonih in še mnogih drugih zanimivih dejavnostih.
Ker so nas delavnice pošteno izmučile, smo se z veseljem odpravili na kosilo, za tem pa je sledila še zaključna prireditev, kjer smo nastopili tudi nekateri dijaki naše šole. Delavnica z imenom Renesančni posvetni plesi je predstavila dva plesa, ki so jih v času celjskih grofov plesali na dvorih. Da pa bi te trenutke najbolje prikazali, smo imeli čast obleči obleke, ki jih uporabljajo na Celjskem gradu ob večjih priložnostih.
V imenu vseh dijakov zagotavljam, da je bilo to srečanje nekaj posebnega in nepozabnega, saj se ne zgodi vsak dan, da smo dijaki vseh šol iz Slovenije v istem času na istem mestu, seveda vsi z istim ciljem – otrokom nuditi kar se da najboljšo vzgojo.

Anja Breznik, dijakinja PV3

Na Vzgojiteljadi 2016 so sodelovali naslednji dijaki: Sašo Kočivnik, Sara Debeljak, Martina Kocen, Lavra Karlin, Kaja Logar, Larisa Obretan, Nika Širnik, Natalija Uran, Nina Perše, Nuša Perše, Anja Breznik, Špela Lesjak in Mihaela Vezovnik.

Dijake je spremljala: Alenka Recko, prof.

Ogled fotografij