V torek, 14. 3. 2017, smo se nekateri dijaki 2. in 3. letnika programov gastronomija in turizem ter gastronomske in hotelske storitve odpravili na turistični sejem v Celovec. Spremljala nas je profesorica Vesna Robnik.
Naša pot se je začela v Slovenj Gradcu ob 9. uri in  nadaljevala do Dravograda in Prevalj, nato smo prečkali mejni prehod Holmec. V Celovec smo prispeli okrog 11. ure.
Na sejmu so sodelovale tri države – Avstrija, Italija in Slovenija. Države so predstavile svojo tipično kulinariko vin, pršuta, sira in drugih pripravljenih jedi. Dijaki smo degustirali pijačo in hrano, te stvari pa so bile možne za nakup. Nekateri razstavljavci so demonstrirali svoje izdelke. Dijaki srednjih šol so predstavili različne tehnike kuhanja, postrežbe in tekmovali v pekovskih izdelkih.
Turistični center Koroška je predstavil možnosti aktivnega oddiha v neokrnjeni naravi pod Karavankami. Sodobni turistični trend je eko-zeleni turizem, ki mu  sledimo tudi v Sloveniji.

Nuša Tomis, Martina Mrakič, GTT3

Ogled fotografij >>

Dostopnost