OB SVETOVNEM DNEVU TURIZMA DIJAKI TURISTIČNE USMERITVE POŽIVILI MESTNO JEDRO

Dijaki četrtega letnika programa gastronomija in turizem Srednje šole Slovenj Gradec in Muta smo v sredo, 26. 9. 2018, ob Svetovnem  dnevu turizma na Trgu svobode pripravili turistično tržnico. Širši javnosti smo predstavili svoje inovativno delo na temo Digitalne komunikacije v turizmu. Po nekaj tednih priprav v razredu, izdelovanju plakatov in oddaji zadnjih kalkulacij smo na ta dan svoje produkte predstavili na stojnicah ter skozi čudovito mestno jedro popeljali kar nekaj obiskovalcev.

Vsi mimoidoči so se  lahko  vživeli v  različna doživetja  čudovite Slovenije in nekaterih evropskih prestolnic. Spoznali so lahko tradicionalno hrano pokrajin, rešili kakšen dober kviz, njihovo zadovoljstvo pa se je odražalo v oddanih smeških, sončkih in dobrih ocenah.

Turistični vodniki smo po mestnih ulicah Slovenj Gradca popeljali številne obiskovalce. Pripravili smo  dolgo 45-minutno turo in krajšo 30-minutno turo. Po mestnih ulicah smo popeljali  kar 190 obiskovalcev – dijakov dveh srednjih šol  ter osnovnošolcev iz dveh osnovnih šol.  Ker pa je pomembno vsebino projekta predstaviti tudi javnosti, sta nas obiskala tudi KOR TV in Koroški radio.

Seveda dobre volje ter zabave na ta dan ni manjkalo, četudi vreme ni bilo najlepše. Dijaki pa moramo priznati, da smo se v štirih letih res veliko naučili in svoje znanje na ta dan dobro predstavili.  Več pa si lahko ogledate na fotografijah.

Blažka Knap in Valentina Vušnik, GTT4