V torek, 2. aprila 2019, bomo za  dijake turistične in gostinske usmeritve (GTT3 in GH3) organizirali pouk na terenu oz. strokovno ekskurzijo po Pomurju in Radgonskih goricah. Dijake bodo spremljale 3 profesorice: Vandica Bertoncelj, Mateja Gorišek in Barbara Gašperšič Vodopija. Vodja ekskurzije: Barbara Gašperšič Vodopija

Cilj ekskurzije je spoznavanje gastronomskih, zgodovinskih, geografskih oz. turističnih znamenitosti Maribora, Radencev in Gornje Radgone. Strokovna ekskurzija je načrtovana v okviru strokovnih modulov: Naravna in kulturna dediščina, Ponudba jedi in pijač in Hotelska in receptorska dela in je za dijake po programu obvezna, saj pridobijo ocene pri modulih glede na svoje zadolžitve. Dijaki GTT3 in GH3 bodo  imeli svoje zadolžitve v okviru pouka.

Okvirni program strokovne ekskurzije:Odhod z glavnih avtobusnih postaj: Slovenj Gradec (ob 7.30), Dravograd (7.40), Muta šola (ob 7.50) in Muta (ob 7.55). Povratek: ob 15.30 uri  (Gornja Radgona) in prihod v Slovenj Gradec okoli 18.30.

Dijaki bodo v jutranjih urah vstopali na vstopnih postajah po seznamu. Prvi postanek bo ob 8.30 v Mariboru, kjer si bomo najprej ogledali glavni trg Maribora in sinagogo. Nadaljevali bomo vožnjo do Radencev, kjer smo dogovorjeni za enouren voden ogled hotela Radin in nato kosilo. V vinski kleti Radgonske gorice, Gornja Radgona, bomo imeli dvourni ogled kleti, predstavitev vin ter strokovno vodeno predstavitev degustacije. Prihod v Slovenj Gradec do 18.30.

 Cena ekskurzije je 25 EUR po osebi in zajema vožnjo s turističnim avtobusom podjetja Nomago, brezplačen in voden ogled sinagoge, kosilo (8 evrov), brezplačen voden ogled hotela Radin v Radencih in brezplačen voden ogled vinske kleti Radgonske gorice d.d. v Gornji Radgoni.

Dijaki podpisane izjave in dokazila za vplačila prevoznih stroškov (17 €) posredujejo razrednemu blagajniku do 28. 3. 2019, do istega datuma dijaki poravnajo 8 evrov v gotovini za kosilo razrednemu blagajniku.

  Priporočamo udobno obutev za hojo in malico iz nahrbtnika vsaj do 12. ure. S seboj imejte osebno in zdravstveno izkaznico. Upoštevajte navodila glede priprave na ekskurzijo in zadolžitve izvedite v dogovorjenem roku. Glede na to, da je to praktični del pouka zunaj šolskih klopi, velja v celotnem času trajanja ekskurzije šolski red.

Želimo vam, da bi na tej strokovni ekskurziji doživeli veliko novih in zanimivih izkušenj ter usvojili veliko znanja.

 

 

Slovenj Gradec, 15. 3. 2019                                                Ravnatelj: Bernard Kresnik