V četrtek, 10. oktobra, smo se dijaki programa gastronomija in turizem odpravili na strokovno ekskurzijo. Podali smo se v Škofjo Loko in Ljubljano.

Najprej smo si v Velenju ogledali Hotel Paka, nato pa smo se odpeljali proti Škofji Loki. Med vožnjo so imeli dijaki GTT3 turistično vodenje. Ker smo se peljali mimo Ljubljane, so nam pokazali nekatere znamenitosti mesta in predstavili zanimivosti, razkazali pa so nam tudi mestno jedro Škofje Loke. Ogledali smo si Kapucinski most, cerkev sv. Jakoba, Homanovo hišo, Žigonovo hišo in Loški grad. Nato smo imeli nekaj prostega časa, kasneje pa tradicionalno kosilo v gostilni Kašča, in sicer žlikrofe v gobovi omaki.

Po kosilu smo se sprehodili do avtobusa in se odpeljali v Ljubljano. Najprej smo se sprehodili do glavnega trga, se nato odpravili do lokalnega TIC-a, kjer smo se razdelili v dve skupini in dobili turistična vodnika. Vodila sta nas od Tromostovja, ki ga je zasnoval Jože Plečnik, mimo Plečnikove tržnice do Čevljarskega mosta. Videli smo tudi Narodno in univerzitetno knjižnico, ki jo je prav tako zasnoval Plečnik, se sprehodili do Križank in do Kongresnega trga. Med vodenjem smo si ogledali še Mestno hišo, cerkev sv. Nikolaja, Zmajski in Mesarski most.

Po napornem dnevu  nas je čakala še vožnja do Slovenj Gradca. Seveda pa ekskurzije nismo mogli zaključiti brez kratkega  postanka na Trojanah. Našo vožnjo so s karaokami  popestrili dijaki 3. letnika. V Slovenj Gradec smo prišli ob 20. uri in tako se je uradno zaključila naša prva ekskurzija v tem šolskem letu.

Galerija

 

Tanja Knez