V petek, 7. 4. 2017, smo se dijaki programov gastronomija in turizem (GTT3) ter gastronomske in hotelske storitve (GH3) s tremi profesoricami odpravili na ekskurzijo v Pomurje, ki je bilo polno dogodivščin. Nekateri dijaki iz GTT3 so se odlično odrezali pri vodenju na avtobusu.
Pot smo začeli ob 7.30 zjutraj v Slovenj Gradcu, nato so dijaki vstopali še do Dravograda in Mute. Naš prvi postanek je bil v Mariboru, kjer smo si ogledali sinagogo. Predavala nam je tudi gospa Marjetka Bedrač, ki je veliko povedala o judih in njihovih prehranskih navadah, ki so me zelo presenetile, saj imajo zelo raznoliko hrano in nenavadne običaje.
Ob 10. uri smo se podali na pot proti hotelu Radin, kjer nas je prijazno sprejela animatorka, ki je zaposlena v tem hotelu. Gospa nam je zelo nazorno povedala, kako njihov hotel obratuje, koliko je zaposlenih in kateri oddelki so v hotelu. Presenetil me je podatek, da ima hotel tudi svoj olimpijski bazen, v katerem imajo različna tekmovanja. V hotelu nudijo različne terapevtske možnosti, med drugim tudi zdravljenje s termalno vodo.
Po tem ogledu nas je čakalo zasluženo kosilo, ki smo ga vsi že težko pričakovali. Jedli smo tipične jedi za to pokrajino. Nato smo se odpravili na zadnjo destinacijo v Gornjo Radgono. Vstopili smo v klet Radgonskih goric, kjer so nas lepo sprejeli. Gospod, ki nas je vodil, nam je povedal veliko zanimivega o njihovih kleteh, kako je bilo včasih in kako so nekoč delali vina. Danes pa je vse drugače, saj ima vsak postopek svoj stroj. Znani so po klasični medtodi izdelave zlate penine, ki je njihov glavni prodajni adut, ponosni pa so tudi na traminec s črno nalepko. Po predstavitvi nas je čakalo strokovno degustiranje penin in mirnih vin.
Pozitivna energija in izredno lep dan nam je pomagalo, da smo pregnali utrujenost po napornem dnevu.
Rebeka Rupert, GTT3