V petek, 7. 4. 2017, smo se dijaki programov gastronomija in turizem (GTT3) ter gastronomske in hotelske storitve (GH3) s tremi profesoricami odpravili  na ekskurzijo v Pomurje, ki je bilo polno dogodivščin. Nekateri  dijaki iz  GTT3 so se odlično odrezali pri vodenju na avtobusu.
Pot smo začeli ob 7.30 zjutraj v Slovenj Gradcu, nato so dijaki vstopali še do Dravograda in   Mute. Naš prvi postanek je bil v Mariboru, kjer smo si ogledali sinagogo. Predavala nam je tudi gospa Marjetka Bedrač, ki  je veliko povedala o judih in njihovih prehranskih navadah, ki  so me zelo presenetile, saj imajo zelo raznoliko hrano in nenavadne  običaje.
Ob 10. uri smo se podali na pot proti hotelu Radin, kjer nas je prijazno sprejela animatorka, ki je zaposlena v tem hotelu. Gospa nam je zelo nazorno povedala, kako njihov hotel obratuje, koliko je zaposlenih in kateri oddelki  so v hotelu. Presenetil me je podatek, da ima hotel tudi svoj olimpijski bazen, v katerem imajo različna tekmovanja. V hotelu nudijo različne terapevtske možnosti, med drugim  tudi zdravljenje s termalno vodo.
Po tem ogledu nas je čakalo zasluženo kosilo, ki smo ga vsi že težko pričakovali. Jedli smo  tipične jedi za to pokrajino. Nato smo se  odpravili na  zadnjo destinacijo v Gornjo Radgono. Vstopili smo v klet Radgonskih goric, kjer so nas lepo sprejeli. Gospod, ki nas je vodil, nam je povedal veliko zanimivega o njihovih kleteh, kako je bilo včasih in kako so nekoč delali vina. Danes pa je vse drugače, saj ima vsak postopek svoj stroj. Znani so po  klasični medtodi izdelave  zlate penine, ki je njihov glavni  prodajni adut, ponosni pa so tudi na  traminec s črno nalepko. Po predstavitvi nas je čakalo strokovno degustiranje penin in mirnih vin.
Pozitivna energija in izredno lep dan nam je pomagalo, da smo pregnali utrujenost po napornem dnevu.

Rebeka Rupert, GTT3

Ogled fotografij >>