Engrotuš, d. o. o. in Hotel Žalec, d. o. o.

Strokovno ekskurzijo smo izvedli v sredo, 25. 9. 2019. Obiskali smo sedež podjetja Engrotuš v Celju, Citycenter Celje in Hotel Žalec ter fontano piva v Žalcu.

Na vsebino ekskurzije so se dijaki pripravili pred samo izvedbo pri urah strokovnih predmetov, med samim potekom pa smo informiranje dodatno podkrepili z govornimi nastopi dijakov E2, ki so nam s predstavitvami krajev, skozi katere smo se peljali, odkrili marsikatero zanimivost.
Na sedežu podjetja Engrotuš nas je sprejela vodja korporativnega komuniciranja ga. Anja Marjetič. V sejni sobi so nam izčrpno in na zanimiv način predstavili poslovanje, sledil pa je ogled prostorov in aktivnosti v komerciali ter v centralnem skladišču. Ker so vsi prostori urejeni zelo sodobno in postopki dela podprti z najnovejšimi računalniškimi programi, je njihova zgodba »izdelek od naročila do police« resnično prava podkrepitev teoretičnih znanj, ki jih dijak dobi v šoli.

Citycenter Celje so dijaki »raziskali« sami, nato pa je sledil še obisk Hotela Žalec. Direktor Hotela Žalec g. Damijan Lamovšek in njegova žena sta nas informirala o posebnostih hotelirstva skozi čas in posebnostih njihove ponudbe nekoč in danes. Spoznali smo prednosti in slabosti, uspehe, pa tudi težave in prijeme za reševanje le-teh.

Preden smo se odpravili proti Koroški, smo si ogledali še fontano piva, turistično atrakcijo Žalca, kjer nas je z njenim delovanjem seznanil lokalni vodnik.

Letošnja strokovna ekskurzija je bila s strokovnega vidika zelo zanimiva, poleg tega pa prijetna na čisto svoj način, saj so nam povsod dali občutek, da smo dobrodošli. Tako smo na sedežu podjetja Engrotuš vsi udeleženci ekskurzije prejeli promocijska darilca, v hotelu Žalec pa smo bili pogoščeni s sladkimi dobrotami in osvežilnimi pijačami.

Vsekakor se oba ponudnika zavedata, da »dober glas seže v deveto vas«, da je torej »glas« zelo pomemben promocijski prijem, ki smo ga z izvedbo ekskurzije, poleg vsega ostalega, v praksi tudi spoznali.

Galerija

Karmen Grudnik, univ. dipl. ekon.

Dostopnost