V četrtek, 24. 11.2022, smo se dijaki 1., 2., 3. in 4. letnika programa turizem in gastronomija odpravili na strokovno ekskurzijo na Dunaj. Pred ekskurzijo smo v razredih predstavili vsak svojo temo pod vodstvom mentorjev.

Pot smo začeli ob 5.30 izpred glavne avtobusne postaje Slovenj Gradec. Vmes smo imeli krajši postanek za toaleto in malico. Med potjo nam je vodnica iz turistične agencije Kareta povedala veliko o Dunaju ter njenih delovnih izkušnjah.

Okoli 10.30 smo prispeli na Dunaj, kjer smo si najprej ogledali notranjost dvorca Schönbrunn. Sobane so bile razkošno opremljene, s pomočjo audio guidov pa smo izvedeli veliko novega o življenju Habsburžanov. Po ogledu smo se z avtobusom peljali po znamenitem dunajskem ringu, mimo številnih pomembnih stavb. Ustavili smo se pri zanimivi Hundertwasserjevi hiši. Tam smo imeli 20 minutni odmor, nato pa smo se odpravili v sam center mesta. Peš smo se sprehodili do katedrale sv. Štefana, španske jahalne šole, kjer smo videli tudi hlev lipicancev ter dvor Hofburg.

Po končanem vodenju smo imeli nekaj prostega časa, da smo še sami raziskali mesto, božične stojnice ter okuse Dunaja. Okoli 17. ure pa smo se odpravili nazaj proti domu. Med vožnjo smo se zamotili z reševanjem učnih listov. V Slovenj Gradec smo prispeli ob 21.30.

Kljub slabemu vremenu je bila ekskurzija izredno zanimiva ter poučna in smo veseli, da smo se je lahko udeležili.

Julija Špegel in Gabrijela Kirbiš, GTT2

Ogled fotografij …