DSC_0309V ponedeljek, 23. 1. 2017, je v avli Srednje šole Slovenj Gradec in Muta potekalo šolsko tekmovanje učnih podjetij. Sodelovala so tri podjetja in sicer: UP Lesenko, UP 101 ljubljenček in UP Veganski greh.
Podjetja so najprej postavila stojnice svojih podjetij, na katerih so potem predstavljali in prodajali svoje izdelke. Pred tekmovanjem je vsako podjetje moralo podati izjavo za televizijo in sicer o tem, kako so se pripravili za tekmovanje, zakaj se jim zdi to pomembno in kako so prišli do poslovne ideje. Sejem se je pričel ob 9 uri. Izdelke so kupovali profesorji in dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta. Komisija je ocenjevala: urejenost razstavnega prostora, poslovno dokumentacijo, promocijsko gradivo, osebno urejenost, komuniciranje in odnos z obiskovalci ter znanje materinega in tujega jezika.
Po mnenju ocenjevalcev so se vsi udeleženci zelo dobro pripravili in odrezali, vendar je na koncu zmagovalec samo eden in to je po tesnem boju postalo podjetje UP Lesenko, ki se bo marca udeležilo državnega tekmovanja v Celju. Za najuspešnejšo prodajalko pa so kupci izbrali Zalo Miklauc iz UP Veganski greh.

Direktor 101 ljubljenček: Aljaž Zavernik
Direktor Lesenko: Jan Ošlak

Ogled fotografij >>