V torek, 12. 12. 2017, je na šoli v Slovenj Gradcu potekalo šolsko tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Krovna tema tekmovanja je bila Čud(ež)ne besede, dijaki pa so pisali spis na književno temo Ko te temna snov dvigne na prste ob romanu Marka Sosiča: Balerina, balerina (1. in 2. letniki) ter Povampirjena stvarnost smeha in groze ob romanu Mateta Dolenca Vampir z Gorjancev (3. in 4. letniki).

Tekmovalo je deset dijakov srednjega strokovnega programa, in sicer tri dijakinje v skupini za 1. in 2. letnik ter sedem dijakov v skupini za 3. in 4. letnik. Bronasta priznanja so osvojile tri dijakinje: Maruša Guzej iz GTT1 (mentorica prof. Nataša Osojnik), Maruša Vranc iz E3 in Mojca Hartman iz GTT3 (mentorica obema prof. Verica Jaušovec).

Najbolj uspešni dijakinji, Maruša Guzej iz GTT1 (mentorica prof. Nataša Osojnik) in Maruša Vranc iz E3 (mentorica prof. Verica Jaušovec), se bosta 24. 1. 2018 udeležili območnega tekmovanja v Celovcu.

Vsem dobitnicam priznanj in mentoricama iskreno čestitamo, dijakinjama, ki pa s tekmovanjem nadaljujeta v Celovcu, pa želimo veliko uspeha!

Andreja Breznik, vodja aktiva slovenistov