SloveniaSkills 2022

V preteklem tednu je na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju potekalo nacionalno tekmovanje v poklicnih spretnostih iz različnih panog, SloveniaSkills 2022, ki ga od leta 2010 organizira Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje. Naloge so od tekmovalcev, starih od 18 do 25 let, zahtevale prenos že razvitih poklicnih spretnosti in aplikativnih znanj v končni izdelek. Zmagovalci tekmovanja bodo svoj poklic in barve slovenske zastave zastopali na evropskem tekmovanju EuroSkills 2023 v poljskem Gdansku.

Dijaka 1. letnika PTI Lesarski tehnik, Blaž Polovšak in Staš Jelenko, sta s svojim znanjem in uspehom na tekmovanju prispevala k še večji prepoznavnosti Srednje šole Slovenj Gradec in Muta.

V prvem delu štiridnevnega tekmovanja je Blaž Polovšak v disciplini Stavbni mizar pod mentorstvom Borisa Pajerja izdelal poševno okno in dosegel bronasto priznanje. V drugem delu pa se je v disciplini Pohištveni mizar odlično izkazal Staš Jelenko, ki je pod vodstvom mentorja Andreja Otta izdelal omarico z intarzijo.

Slavnostna podelitev priznanj se je skupaj z zaključkom odvila v nedeljo popoldan.

V Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta smo na uspeh dijakov Blaža Polovšaka in Staša Jelenka zelo ponosni, hkrati pa verjamemo, da sta strokovna usposobljenost in veselje do dela z ambicioznimi srednješolci ključ do uspeha.

Boris Pajer

Galerija