V četrtek, 30. 3. 2017, so dijaki 2. letnika programa gastronomske in hotelske storitve ob zaključku projekta Pust po pustu pripravili predstavitev za starše in profesorje. Projekt je bil zasnovan celostno, saj so temo obravnavali pri različnih modulih in jo obdelali z različnih stališč oz. zornih kotov. Pripravili so plakate, ki vabijo k udeležbi na dogodku, pokukali v zgodovino pusta na slovenskem, spremljali so pust v literaturi, poiskali recepte za pustne jedi in pripravili tipične pustne jedi, ki so jih tudi postregli. Tradicionalne recepte so natisnili za obiskovalce, in ti so jih, skupaj s simboličnim darilom, lahko vzeli s seboj. Analizirali so kemijsko sestavo oz. hranilno vrednost živil, ki so najpogosteje na mizah v času pusta in predstavili vrste testa ter primernost posameznih jedi v zdravi prehrani. Svoje delo so predstavili na plakatih, video posnetkih in z ustno razlago. Ob dobri hrani in v prijetnem vzdušju smo uživali vsi, dijaki, njihovi mentorji, profesorji, najbolj pa zagotovo starši, ki so lahko s ponosom opazovali, kaj vse znajo in zmorejo njihovi otroci. Dogodek smo zaključili z mislijo: Še več takšnih prireditev.
Barbara Gašperšič Vodopija, razredničarka GH2