Pravljični gozd Rdeča kapica se razprostira na približno dveh hektarjih razgibane površine (hudourniška graba s potokom, višje ležeče travnate in gozdnate površine). Obiskovalca varovana gozdna pot vodi na približno enournem sprehodu. Sprehajalna pot je dolga približno en kilometer ter se vije po zahtevnem terenu in zahteva premagovanje višjih višinskih razlik (vzponi, stopnice). Na gozdni učni poti je vidna dolina hudourniškega značaja, erozija zemlje in ostali naravni pojavi.

V naravnem okolju si lahko ogledate pravljične hišice, izdelane iz naravnih materialov, ki bodo očarale prav vsakega otroka. Vsaka hišica predstavlja eno od najrazličnejših scen pravljice s pravljičnimi osebami. Teta Pehta bo popeljala vaše otroke v pravljični gozd, z njimi prepevala pesmice, razlagala o skrivnostih gozda in predstavila pravljične junake. Ogledate si lahko naslednje pravljične hišice: Sneguljčica in sedem palčkov, Janko in Metka, Volk in sedem kozličkov, Muca copatarica, Bedančevo in Kosobrinovo domovanje, Trnuljčica in Rdeča kapica. Pravljična pot se konča z ogledom živali in manjšim okrepčilom.

Nekaj napotkov za dijake:

  • odhod izpred šole na Muti v sredo, 24. 4. 2019, ob 14.00
  • na dom boste dobili položnico za prevoz (11,50 evrov), ki jo poravnate do odhoda in prinesete potrdilo o plačilu v šolo na dan odhoda
  • vstopnino 5 evrov  poravnate ob vstopu v Pravljični gozd
  • na koncu poti je po želji možen nakup pijače in sladoleda
  • malica je iz nahrbtnika
  • predviden prihod na Muto je ob 18.40

Spremljevalki:  Nataša Špegelj, prof. in Andreja Preglav Verdinek, prof.