V petek, 17. 11. 2017, je na obeh lokacijah naše šole potekal projekt Strah. Dijaki so si v okviru projekta ogledali film Strah (Fear) režiserja Dejana Baboseka, ki z aktualno zgodbo poudarja nevarnost rasizma, fašizma in ksenofobije ter javnost poziva k strpnosti in sprejemanju različnih kultur.
Prikazuje zgodbo najstnika, ki podleže populistični propagandi ekstremne desnice, za kar plača visoko ceno. Film Strah je eden prvih tovrstnih filmskih projektov v Sloveniji. Njegov namen je ozaveščanje javnosti in opozarjanje na problem porasta vsesplošne nestrpnosti, s katero se v družbi ponovno soočamo.
Projekciji filma je sledil voden pogovor o temah, ki jih odpira zgodba naslovnega junaka. Pogovora se je poleg režiserja filma udeležil tudi sirski priseljenec Ali R. Taha, glasbenik iz Sirije, ki živi v Sloveniji. Pogovor je dijakom omogočal aktivno sodelovanje z vprašanji, izražanjem mnenj, komentiranjem, posredovanjem lastnih izkušenj in preizkušenj.
Dijaki so z zanimanjem sledili zgodbi Alija R Tahaja, postavljali vprašanja o reševanju tovrstne problematike in prisluhnili razlagi o vzrokih begunstva.

Nekaj utrinkov s projekta si lahko ogledate v fotogaleriji.

Koordinatorke projekta: Alenka Helbl, Anita Voler, Andreja Breznik in Tadeja Dimc

Ogled fotografij >>