25. 5. 2023

V preteklem tednu,  v četrtek, 25. 5. 2023, je v avli naše šole potekal projekt  Maj – mesec ljubezni in mladosti, na katerega smo se učenci GH2  nekaj časa pripravljali. Prireditev je od nas zahtevala kar nekaj truda, seveda pa nam brez pomoči naših profesorjev nikakor ne bi uspela tako dobro.

Staršem, profesorjem in gostom smo predstavili svoje kuharske izkušnje, ki si jih nabiramo že drugo leto.

Na prireditvi smo predstavili vsak svojo jed in natančneje predstavili eno sestavino. Izračunali smo tudi ceno ene izmed jedi.

Med  prireditvijo smo povedali nekaj besed o nekdanjem praznovanju dneva mladosti. Zelo pomembno se nam zdi, da se mladi spomnimo na zgodovino, saj včasih to radi zanemarjamo.

Naredili smo poskuse, s katerimi smo v jedeh dokazali prisotnost beljakovin, škroba, maščobe in glutena, kar je v naš projekt vključilo tudi naravoslovje in delo v laboratoriju, kar nam je zdaj nekoliko manj tuje.

Veseli smo, da so nam profesorji pomagali in da smo s skupnimi močmi uspeli izpeljati projekt, tako da so bili  starši ponosni na nas.

Naše mentorice so bile: Barbara Gašperšič Vodopija, Damijana Meža, Verica Jaušovec, Suzana Planšak, Dragomira Šavc, Mateja Gorišek in Vanja Lužnic

Galerija

                                                                                    Lotty Ajtnik, GH2

Dostopnost