V ponedeljek in torek, 29. in 31. 1. 2018, smo z osmošolci OŠ Dravograd izvedli projekt Finančna pismenost.

Prvi dan so učenci obiskali NLB Slovenj Gradec, kjer sta jih mentorja Boštjan Gregor in Vesna Tisnikar seznanila s finančno pismenostjo, osnovnimi bančnimi produkti, dolgoročnimi naložbami … Sledila je delavnica Movie Maker, kjer so učenci pod mentorstvom Nevenke Žlebnik in dijakov E3 izdelali različne filmčke na temo finančne pismenosti.

 Drugi dan so sledile praktične delavnice.

  • Trženjska hipnoza, kjer so pod mentorstvom Darje Sovinc in Karmen Grudnik učenci spoznavali trike trgovcev, s pomočjo katerih nas le-ti prepričajo v nakup in kako se nepotrebnim nakupom lahko izognemo.
  • Vloga denarja v življenju človeka: mentorica Dora Najrater je učencem razložila pomen denarja in kako lahko ohranimo njegovo vrednost.
  • V delavnici Kako naj privarčujem za nov telefon, prenosnik, kolo? pa so učenci s pomočjo Silve Ledinek razmišljali, kako bi sami zbrali denar za nakup želene stvari.

V vseh delavnicah so aktivno sodelovali dijaki E3, ki so skupaj z Alenko Helbl poskrbeli tudi za medijsko pokritost projekta. Naučili smo se veliko novih stvari, ki nam bodo prišle prav v življenju.

Darja Sovinc, univ. dipl. ekon.

Ogled fotografij >>

Dostopnost