Tudi v tem šolskem letu smo nadaljevali projekt Gozd – moja prihodnost in priložnost. Dijaki  3. letnikov srednješolskega in 1. letnikov poklicno-tehniškega izobraževanja ter profesorji smo se odločili, da bi bilo bolje 45, 7 km dolgo pot, ki povezuje obe lokaciji Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, prekolesariti, torej dati priložnost kolesarstvu.

In to se je tudi zgodilo. Vsa programska področja so se morala naenkrat usmeriti v to športno panogo. Čeprav nas v projektu sodeluje veliko, tako dijakov kot tudi profesorjev, smo imeli premalo znanja in izkušenj, zato smo se obrnili tudi na ustanove, ki imajo s tem veliko več izkušenj kot mi.

Tudi letos smo se obrnili na Zavod za gozdove, Območno enoto Slovenj Gradec. Gospa Ljudmila Medved in gospod Avgust Kunc sta nam z veseljem priskočila na pomoč, prav tako tudi g. Peter Zajc z  RRA za Koroško.

Osredotočeni na kolesarstvo pa smo morali dodatno znanje iskati še drugje. Ponudila se nam je priložnost, da se povežemo z g. Gregorjem Likarjem iz podjetja Gremis, d. o. o., in z             g. Urošem Rozmanom, prav tako z RRA za Koroško. Bila sta nam v veliko pomoč, saj sta nam predstavila sodobne trende digitalnega trženja in pristope k umeščanju kolesarskih povezav, kar je bil za nas velik izziv.

Ustvarili pa smo tudi novo Facebook stran, na kateri smo sprotno predstavljali naše delo in kjer je potekalo tudi glasovanje za najboljšo fotografijo na temo gozd.

Nagrajenci:

  • 1. mesto: Maja Krenker, PV3
  • 2. mesto: Domen Špenger, GTT1
  • 3. mesto: Albin Jusufi, M1

 

Vsem dijakom iskrene čestitke!

Za nami je torej večmesečno sodelovanje, povezovanje, proučevanje predlogov, iskanje rešitev … Ob zaključku projekta smo enotnega mnenja: pridobili smo si veliko znanja in izkušenj, ki nam bodo vsekakor izjemna popotnica na naši nadaljnji poklicni poti.

Galerija foto: Maja Krenker

Nataša Osojnik