Strokovna ekskurzija za 2. in 3. letnika turistične usmeritve

PREDBOŽIČNI DUNAJ

V četrtek, 1. decembra 2016, bomo z dijaki 2. in 3. letnika turistične usmeritve pri predmetih nemščina, zgodovina, geografija, naravna in kulturna dediščina ter praktični pouk turizma oz. modul turistično spremljanje in vodenje odpotovali na Dunaj.

Izvedba ekskurzije: Mateja Gorišek, Vesna Robnik, Olga Jeznik in Janja Žigart.

Ekskurzija bo izvedene skupaj s turistično agencijo Palma, Lilekova ulica 5, 3000 Celje, turistična vodnica bo gospa Sofija Mardjonovič .

 PROGRAM STROKOVNE EKSKURZIJE NA DUNAJ:

d3 d1 d2

Na pot bomo krenili z avtobusne postaje Slovenj Gradec zjutraj ob 5.00, ob 5.15 iz Dravograda, ob 5.25 iz Raven na Koroškem in ob 5.30 iz Prevalj. Prosimo, da ste na mestu odhoda 10 min. prej.  Najprej bomo obiskali dvorec Schönbrunn (ogled notranjosti), ki predstavlja eno izmed dunajskih mojstrovin baroka. Zanimiv bo tudi kratek sprehod po prostranem parku, okrašenem z vodnjaki, kipi bajeslovnih bitij in grmičastimi labirinti. Po ogledu se bomo napotili v središče mesta in se zapeljali po tako imenovanem Ringu, krožni cesti, ob katerem se vrstijo glavne mestne znamenitosti, kot so avstrijski parlament, mestna hiša, univerza, Votivna cerkev, borza, palača Urania – znano delo Maxa Fabianija … Na tako imenovanem muzejskem trgu bomo izstopili z avtobusa in se napotili do Hofburga. Sprehodili se bomo po Trgu junakov do Nacionalne knjižnice in cerkve Sv. Avgustina. Nato se bomo odpravili mimo Španske jahalne šole po prestižni ulici Kohlmarkt do katedrale Sv. Štefana. Prosto za kosilo. Po želji si bomo nato ogledali grobnico Habsburžanov. Za konec se bomo zapeljali še do nenavadne hiše umetnika Hundertwaserja. Sledi vožnja proti domu.
Cena 45 evrov vključuje: avtobusne prevoze po programu, vstopnino v Schőnbrunn (mala tura), zunanje oglede po programu, odlično slovensko vodenje in DDV in organizacijo izleta ter riziko odpovedi.
Zaradi potovanja v tujino si morajo dijaki obvezno sami urediti  zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.
V to ceno so vključeni stroški zdravstvenih storitev, v javnih in zasebnih zavodih ter nujni prevozi v Slovenijo. Dijaki naj s sabo imajo tudi  denar za vstopnino za najvišjo razgledno točko Dunaja – Dunajski stolp, seveda po želji.  Cena vstopnice je 8 evrov. Ne pozabite oddati tudi podpisanih izjav do torka 29. 11. 2016.

Koordinatorici strokovne ekskurzije                                        Ravnatelj
Vesna Robnik, prof.                                                                           Bernard Kresnik, univ. dipl. ekon.
Olga Jeznik, prof.