Predstava za otroke dijakov 4. letnikov programa Predšolska vzgoja
Govori o pravljični, svobodni deželi in živalih, ki živijo v njej, vse dokler ne pride človek in zgradi stavbe, prežene živali, uniči pravljičnost in idilo te dežele. A v tej deželi so tudi otroci in zanje človek ponovno očisti, ozeleni deželo … Takrat se vrnejo tudi živali … In svet je lepši. Tako bi morali živeti, pravijo.
Dijaki so po skupinah pripravljali dramatizacijo (prizori, didaskalije, glasba/zvok, ples, igra …). V skupni »produkt« so vpletene mnoge glavce, ideje, roke in trdno delo; povezali smo kar štiri predmete, in sicer Dramatizacijo, Likovno umetnost, Glasbeno umetnost ter modul Ples. Samo s sodelovanjem dosežemo odlične rezultate, ugotavljajo dijaki.
Takšno sporočilo naše igrice. In šli smo se predstavit … Oktobra smo zaigrali za otroke v vrtcu Prevalje in v Kulturnem centru Ravne na Koroškem za otroke vseh ravenskih vrtcev. Čarobno deželo smo popeljali tudi na Remšnik in v vrtec Vuhred.
Res je čarobno … Pričakujoče in iskrene oči otrok, ki se z vsem srcem odzivajo povedo vse. Hvala vsem, ki ste nas in še boste povabili medse.
Z dijaki smo navdušeni!

Galerija

Mentorica Alenka Helbl