V šolskem letu 2020/21 zaključuje šolanje na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta že 13. generacija OKOLJEVARSTVENIH TEHNIKOV.

Pri predmetu Gospodarjenje s prostorom in kakovost tal smo poleg teoretičnih znanj iz strokovnih tem (prsti, kmetijstvo, gozdarstvo in rudarstvo, urbanizem …) uspeli opraviti tudi nekaj terenskih vaj.

Za  simboličen zaključek tega strokovnega modula  smo v ponedeljek, 10. 5. 2021, tako 12. kot 13. generacija OT posadili svoje drevo in ga prepustili v negovanje naslednikom. 12. generacija, ki zaradi razmer v lanskem letu ni uspela saditi drevesa, je posadila čremso, letošnji 4. letniki pa smo posadili   divjo hruško.  S tem bomo prispevali k zmanjšanju toplogrednih plinov in k boljši mikroklimi za naše zanamce.

Dijaki smo pripravili  kratek kulturni program, na katerega smo povabili našega zvestega donatorja drevesnico Omoriko, zaradi katere lahko nadaljujemo našo tradicijo, povabili smo tudi župana občine Muta gospoda Mirka Vošnerja, direktorico Šolskega centra Slovenj Gradec gospo Gabrijelo Kotnik, gospoda ravnatelja Bernarda Kresnika, razredničarko Marinko Dretnik in profesorico modula Jano Sterže.

Čeprav smo 13. generacja, nam to število nikakor ne prinaša nesreče. Pred nami je sicer težak mesec, mesec mature, ampak tudi to nam bo uspelo, kot nam je uspelo rešiti vse probleme do sedaj. Smo ena velika srečna družina, ker si med saboj pomagamo, se veselimo in skupaj s profesorji naredimo pouk zabaven kot tudi poučen. Kot okoljevarstveniki se zavedamo, da je k temu pripomogela tudi super klima mogočnega gozda okolice šole. Tako kot smo za drevesa in okolje skrbeli v naših srednješolskih letih, bomo za okolje skrbeli tudi naprej še povsod tam, kamor nas bodo v prihodnosti zanesle poti

https://photos.app.goo.gl/TVwCHyUQEATwuvY67