V četrtek, 24. 11. 2022, smo se z razredom T1 odpeljali na strokovno ekskurzijo v Pohištveni center Dipo in Hoby center Sonček v Dravograd.

V Pohištvenem centru Dipo so nas zelo prijazno sprejeli in pogostili. Spoznali smo njihovo zgodovino in vizijo, najpomembnejše blagovne skupine in vrste prodajnih cen. Pojasnili so nam metode pospeševanja prodaje, načine plačila ter najbolje prodajane blagovne skupine. Presenetili so nas z načinom izobraževanja svojih delavcev in z njihovim uvajanjem v delo.

 

Dijaki so si lahko ogledali različne vrste kuhinj in dodatkov za dom, jedilnice, dnevne sobe, spalnice, pohištveni program za otroke in mladino … Na svoja vprašanja v zvezi z izdelki pa so dobili strokovne odgovore, obogatene s praktičnimi nasveti in bogatimi izkušnjami. V sproščenem vzdušju so dijaki izvedli intervju z go. Sanjo Jurić in izpolnili svoje delovne liste.

 

Dipo predstavlja čudovito »učno delavnico«, ki smo jo nadgradili še z ogledom Hoby centra Sonček.

V Sončku se s pohištvom profesionalno ukvarjajo že od leta 1990, od leta 2012 pa so popolnoma usmerjeni v proizvodnjo pohištva po meri in prodajo materialov, s katerimi lahko popravimo ali obnovimo svoje pohištvo.

 

Domov smo se vrnili polni lepih vtisov in obogateni s praktičnimi idejami za dom.

O vzdušju na ekskurziji pa naj spregovorijo še fotografije.

 

Zapisala: Alenka Rapuc z dijaki T1 in spremljevalko Špelo Matavž

Galerija