Spoštovani starši!

V četrtek, 25. aprila 2019, se bomo z dijaki GTT2 (14)  razreda  pri predmetih,  zgodovina turizma in praktični pouk turizma oz. modul: obdelava turističnih informacij popeljali po Mežiški dolini. Dijake bosta spremljala učitelja Olga Jeznik in Roman Založnik, ki sta tudi vodji ekskurzije.

Vsebina programa: Na avtobusni postaji za NamaNovo se vsi zberemo najkasneje ob 6.50, ob 7.00 se sledi vožnja mimo Kotelj in Ivarčkega jezera (krajši odmor za malico), nato se odpeljemo proti Koroškemu Pokrajinskemu muzeju na Ravnah na Koroškem, kjer bomo ob 8.15  imeli voden ogled tamkajšnjih zbirk. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo proti Črni na Koroškem, kjer si bomo ogledali etnološko zbirko z eksponati (lokalni vodnik), ki prikazujejo življenje, delo in bivalno kulturo prebivalcev Črne in okoliških kmetij in razstavo v Olimpijskem muzeju v sosednji stavbi. Sledil bo kratek odmor. Nato bomo nadaljevali vožnjo v smeri Prevalje do turistične vasice Šentanel in Jamnice, kjer bodo lastniki Eko kmetije Mikl razkazali turistično ponudbo kmetije in nam ponudili kmečko malico. Ob zaključku ekskurzije bodo dijaki izstopali na relaciji Prevalje – Ravne – Dravograd – Slovenj Gradec. Prihod v Slovenj Gradec je predviden okrog 15.45 ure.

Cilj strokovne ekskurzije je pouk izven učilnic, s katerim želimo spoznati zgodovinske, geografske in turistične značilnosti Mežiške doline, s poudarkom na turističnem spremljanju in vodenju dijakov. V referatih bodo dijaki predstavili splošne zgodovinsko-geografske značilnosti in turistične znamenitosti posameznih krajev v Mežiški dolini. Prav tako bomo spoznali turistični utrip v obiskanih krajih in še posebej v turistični vasici Šentanel.

Cena je 27, 93 EUR na dijaka, vključuje pogodbeni avtobusni prevoz (Nomago), dva vodena ogleda kulturnih zbirk (na Ravnah na Koroškem in v Črni) in ogled eko kmetije s kmečko malico na Šentanelu.

Posebna obvestila:

  • s seboj morate imeti pisna navodila spremljevalcev in vodnikov, ki jih prejmete v šoli;
  • preglejte vremensko napoved in se primerno oblecite, dežnik tudi ne bo odveč, obvezna

je celostna podoba vodnika in spremljevalca (oblačila in priponka oz. zastavica);

  • na ekskurziji je potrebno upoštevati šolski red, zato kajenje ni dovoljeno v času vodenih

ogledov (pouk izven učilnic).

 

Pripravila: Olga Jeznik                                                         Ravnatelj: Bernard Kresnik

Roman Založnik