Dijaki 2. letnika in poklicnega tečaja programa predšolske vzgoje bodo v ponedeljek, 18. 12. 2017 obiskali Lutkovno gledališče  Maribor.

Ob 8.30. uri se bodo z Mute z avtobusom odpeljali v Maribor, kjer si bodo ogledali lutkovno predstavo Coprnica Dragica, po predstavi se bodo seznanili z delom gledališča, kako nastaja predstava, različnimi tipi lutk in njihovo izdelavo,…

 Dijaki so seznanjeni s pravili obnašanja in z upoštevanjem navodil spremljevalcev, saj gre za šolsko obvezno dejavnost oz. izbirne vsebine.

Po obisku gledališča si  bodo dijaki PV2 v enournem sprehodu ogledali staro mestno jedro in njegove znamenitosti: mestno hišo, kužno znamenje, stolnico, grad in Hišo stare trte, dijaki poklicnega tečaj pa bodo obiskali Doživljajsko igrišče v Betnavi.

Po ogledih bodo imeli dijaki čas za malico in za potep po prazničnem Europarku.

Na Muto se bomo vrnili  okoli 16. ure.

Stroški za prevoz in predstavo s pedagoškim delom znašajo 18,5 evrov. Dijaki PV 2 plačajo položnice za prevoz, denar za ogled gledališča in predstave pa gre deloma iz šolskega sklada (2,5 evra), preostanek (4,5 evra) plačajo dijaki sami pred predstavo.

Dijaki Poklicnega tečaja predšolske vzgoje imajo zborno mesto v Mariboru pred Lutkovnim gledališčem  ob 9.45. Del vstopnine (5 evrov) se jim pokrije iz šolskega sklada, preostanek 2 evra pa plačajo pred ogledom predstave.

 

Spremljevalki za PV 2:                                                       Spremljevalka za PVPT:

Andreja Breznik, prof.                                                      Veronika Sušnik, univ. dipl. inž.

Andreja Preglav Verdinek, prof.      

                                            

Org. Veronika Sušnik, univ. dipl. inž.

Ravnatelj SŠ SG in Muta: Bernard Kresnik, univ. dipl. ekon.

Dostopnost