17V četrtek, 8. 12. 2016, smo dijaki 4. letnika programa gastronomija in turizem ob zaključku projekta Nemško govoreče dežele pripravili prireditev za starše in medije v prostorih Gimnazije Slovenj Gradec.

Program je zajemal predstavitev 4-mesečnega projekta, v ospredju pa je bila predstavitev ekskurzije in tipičnih jedi obiskanih dežel. Polovica razreda je tako pripravila kulturni program, druga polovica pa se je preizkusila v kuhanju in strežbi. Vsi smo bili aktivni in misliva, da je to dobro, saj smo se naučili sodelovati in držati skupaj.

Tako smo ta večer lahko poskusili švicarsko solato, frankfurtsko juho, marinirano govedino s kruhovimi cmoki, frankfurtsko pečenko, linške oči,  bavarsko kremo in schwarzwaldsko torto. Naši starši in učitelji so bili nad našim delom navdušeni, saj smo v ta projekt vložili veliko časa in truda. Vsi skupaj smo se imeli super. Menimo, da je bil to odličen večer in da smo se vsi izkazali.

Katja in Špela, dijakinji GTT4

Kratek film o ekskurziji: https://www.youtube.com/watch?v=NGQ7iCoWQt8&feature=youtu.be
Ogled fotografij >>

Dostopnost