IZJEMEN USPEH DIJAKOV V ZNANJU KUHANJA

20161011_173855_SmallDijaki programov gostinstva in turistični tehnik so se tudi letos odpravili na tekmovanje v sklopu letos že 63. Gostinsko turističnega zbora v Radencih. Na Koroško so se vrnili z izjemnim rezultatom. Na področju kuharstva so tekmovali dijaki ŽIGA REK, ANJA PRAPROTNIK in TEO KOREN. Tekmovali so v pripravi jedi iz MAGIC BOX, kjer so dosegli 95,83 točk od 100 točk in s tem dosegli ZLATO PRIZNANJE S SREBRNO MEDALJO, kar pomeni 2. mesto v državi. Njihova mentorica je BERNARDA KLANČNIK. Uspeh je še toliko slajši, saj je med sodniki bila tudi znana sodnica iz oddaje Masterchef Slovenija stroga Alma Rekić. Njihov preizkus znanja je izjemno zahteven, saj morajo biti pri delu
iznajdljivi in inovativni, povezati morajo teorijo s praktičnim izdelkom v zelo kratkem času. Dijaki so v obdobju pred tekmovanjem preizkusili različne kombinacije jedi, urili strežbo in spoznavali čuda sveta. Za dijake je tak način dela velik izziv, pridobijo si nove izkušnje in spoznajo skorajda nešteto kombinacij hrane in pijače.  Na področju strežbe so dijaki tekmovali v pripravi hladne jedi in brezalkoholnega koktajla, ki so ju pripravljali pred gosti, in v odpiranju in postrežbi penine pred gosti. Dosegli so 89,55 točk in s tem dosegli SREBRNO PRIZNANJE. Tekmovali so: LEJA ŠTUMPFL, MARTINA BREZNIK in DOMEN ŠMON. Njihova mentorica je bila DRAGOMIRA ŠAVC.

Na področju turizma so dijaki tekmovali iz znanja v turizmu. Tekmovale so dijakinje: MARTINA MRAKIČ, NINA SKRIVARNIK in NUŠA TOMIS. Njihova mentorica je bila VESNAROBNIK. Dosegle so70,77 točk in prejele priznanje za sodelovanje.  Dijakom in njihovim mentoricam iskreno čestittamo!

Ogled fotografij >>