O B V E S T I L O

ZA DIJAKE, KI SE NISO UDELEŽILI MATURANTSKE EKSKURZIJE

 

V petek, 11. 10. 2019, si bomo ogledali gledališko predstavo POPOLNI TUJCI v SNG Maribor.

Predstava se začne ob 20. uri in traja 1 uro in 25 minut.

Odhod avtobusa je z glavne avtobusne postaje v Slovenj Gradcu ob 16. uri. Pot nadaljujemo proti Dravogradu in naprej po Dravski dolini ter spotoma pobiramo dijake. Dijaki sporočite razredničarkam, kje boste vstopili in izstopili.

Po prihodu v Maribor imate prosto do začetka predstave. Po končani predstavi gremo takoj na avtobus, prihod v Slovenj Gradec bo približno okrog 23.30.

Cena prevoza in vstopnice je 23 €, plačilo položnic do 10. 10. 2019. Odrezke položnic prinesite s seboj na avtobus.

Ogled predstave je za vse dijake obvezen.

 

Organizatorica                                                                 Ravnatelj

Verica Jaušovec, prof.                                        Bernard Kresnik, univ. dipl. ekon.


 

Predstava traja 1 uro in 25 minut ter nima odmora.   Premiera: 9. februar 2019, Stara dvorana

Komična drama o razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone

Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje, z izjemo Filipa, katerega prijateljica je doma obležala z vročino, se družijo na terasi in opazujejo lunin mrk. Večer mineva v čaru duhovitih zbadljivk, simpatičnih šal in aktualnih pogovorov o družinskih in intimnih zadevah. Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati. Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj več ni in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok. Prvo slovensko uprizoritev Popolnih tujcev bo po motivih istoimenskega izjemno uspešnega italijanskega filma iz leta 2016 zrežirala perspektivna mlada hrvaška režiserka Tamara Damjanović.

Zasedba

Adam – Tomo Tomšič
Eva, njegova žena – Maša Žilavec
Aleksander – Gorazd Žilavec
Marta, njegova žena – Mateja Pucko
Danijel – Nejc Ropret
Blanka, njegova žena – Ana Urbanc
Filip – Matevž Biber

Prevajalka in lektorica Mojca Marič, dramaturginja Maja Borin, scenograf Darjan Mihajlović Cerar, kostumografka Marita Ćopo, avtor animacije Mihael Mahkovic, oblikovalec svetlobe Luka Matić, skladateljica Katarina Ranković, glasbeniki Katarina Ranković, klavir in vokal, Ljubica Damčević, violina, Vladimir Jovanović, trobenta, Vojislav Savić, glasbeno-tonski mojster.