Naša šola bo v okviru mednarodnega projekta sodelovala pri izdelavi 1. japonskega arhitekturnega objekta v Sloveniji.V projektu sodelujejo: Mestna občina Slovenj Gradec, Univerza Keio z Japonske, Fakulteta za arhitekturo iz Ljubljane in dijaki lesarskega programa naše šole.

Z Japonske je že prispela skupina študentov, ki so v sodelovanju s študenti iz Ljubljane izdelali načrt paviljona. S pomočjo dijakov lesarskega programa bodo razrezali furnirne plošče v predvidene mere in oblike, nato bo potekalo sestavljanje in montaža paviljona.

Paviljon je konstruiran v japonski arhitekturi. Tlorisna velikost bo 50 m2, temeljen bo na žičnatih gabionih, vsi sestavni deli pa bodo leseni. Ostrešje bo iz masivnega lesa.

Paviljon bo začasno postavljen med cerkvijo sv. Duha in gimnazijo v Slovenj Gradcu. Po izgradnji novega objekta Šolskega centra Slovenj Gradec bo prestavljen v njegovo bližino.

V paviljonu bodo predstavljene tudi vsebine izobraževalnih programov naše šole. Japonski paviljon bo predstavljal povezavo japonske in slovenske kulture.

V okviru projekta bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti predavanje profesorja Hirota Kobayashija z Univerze Keio. Predavanje bo v četrtek,  24. 8. 2017, ob 19. uri in je namenjeno vsem, ki jih tovrstno področje zanima.

 

 

 

Ogled fotografij

 

 

Dostopnost