V četrtek, 9. 6. 2022, načrtujemo ekskurzijo v Radlje ob Dravi za dijake PV3 in OT3. Ob 9.00 se bomo zbrali pred Mitnico na Muti in se peš odpravili proti Vodnemu parku Radlje ob Dravi (prvi biološki bazen) ter Ribniku Reš. Ogledali si bomo ribnik, dijaki bodo prisluhnili zgodbi o Pupenludlu, ki je znamenitost na vodni učni poti v bližini, in zgodovini mesta Radlje ob Dravi (Marenberg) ter zgodovini Starega gradu. Pot bomo nadaljevali proti Dvorcu Radlje. Tam si bomo ogledali tri razstave Koroškega pokrajinskega muzeja (rimske izkopanine, stare igrače in Pahernikovo razstavo). Sledi predavanje inž. gozdarstva v angleškem parku ob dvorcu o drevesni sestavi parka ter o gozdni učni poti. Približno ob 13.00 se bodo dijaki odpravili proti avtobusni postaji in proti domu.

Priporočamo udobno obutev za hojo in primerna oblačila, ob slabem vremenu pa tudi dežnike. Obvezna sta tudi osebni dokument in zdravstvena izkaznica.

Strošek ekskurzije znaša 2,5 evra, zajema pa plačilo vodenega ogleda po razstavah Koroškega pokrajinskega muzeja.

Udeležba na ID ekskurziji je za vse dijake obvezna.

Spremljevalci: Andreja Breznik (vodja), Katja Tomažič in Jože Brunčko.

Upoštevajte navodila in zadolžitve izvedite v dogovorjenem roku. Pouk bo izveden izven šolskih klopi, zato ravno tako velja šolski red.

Želimo vam, da bi doživeli veliko novega in zanimivega ter preživeli lep dan.

Muta, 3. 6. 2022

Vodja ekskurzije: Andreja Breznik, prof.                                               Ravnatelj: Bernard Kresnik

Dostopnost