Končal se je Euroskills 2018. To je tekmovanje mladih iz vse Evrope v različnih poklicnih spretnostih. Na tem projektu smo delali vse leto. Do uvrstitve na Euroskills nas je popeljala zmaga na državnem tekmovanju Olimpijada poklicev – SloveniaSkills , ki je potekalo na sejmu Informativa v Ljubljani, v januarju 2018.

Rezultata smo se zelo razveselili in kmalu so se začele intenzivne priprave za to prestižno evropsko tekmovanje. V Budimpešto smo se odpravili 20. 9. 2018 in tam preživeli naporen teden. Tadej Kalajžič, dijak 2. letnika smeri lesarski tehnik (PTI), je zastopal Slovenijo in našo šolo v panogi stavbni mizar. Zastopal nas je v tekmovalnem duhu in častno. Tekmovanje je bilo zelo obiskano, saj si ga je v treh dneh ogledalo preko 100 000 obiskovalcev, predvsem mladih iz osnovnih, srednjih in visokih šol.

Kot sodnik  je na tekmovanju sodeloval tudi učitelj praktičnega pouka naše šole, Andrej Otto, Tadej pa se je pripravljal pod mojim mentorstvom.

V novembru smo bili vsi tekmovalci, sodniki, mentorji in ravnatelji šol povabljeni na posvet o prihodnosti poklicnega izobraževanja v Državni svet, kjer smo udeleženci tekmovanja dobili priznanja v zahvalo za promocijo poklicnega izobraževanja.

Tadeju in sodelavcu Andreju se prav lepo zahvaljujem za sodelovanje.

Zapisal Štefan Pirnat, mentor

Slike