Erasmus+

Praktično usposabljanje na Irskem

 

6 dijakinj oddelka PV3 SreIMAG0628 (1)dnje šole Slovenj Gradec in Muta (Nina Perše, Nuša Perše, Urša Sevčnikar, Špela Ajd, Nika Zorman Jostl in Kaja Logar) je v času med 19. 2. 2017 in 11. 3. 2017 v okviru projekta Erasmus+ ka1 opravljalo praktično usposabljanje z delom v tujini in sicer v Dublinu na Irskem.

Prvi teden je z dekleti na Irskem bila mag. Damijana Meža, drugi teden pa prof. Roman Živič. Dekleta so bivala pri družinah (po dve skupaj), s čimer so spoznavala način življenja na Irskem in redno uporabljala angleški jezik v vsakdanjem sporazumevanju.

Delovno prakso so dekleta opravljala v dveh vrtcih v Dublinu in sicer v vrtcu Fitzkinder Montessori ter YMCA Creche. Pomagala so pri varstvu otrok, pri oblačenju, pri obrokih in podobno. Svoje delo so opravljala zelo vestno in odgovorno in predvsem z veseljem. Ravnateljici in vzgojiteljice so jih zelo pohvalile, enako tudi organizatorica delovne prakse.

Čez vikend so se skupaj s profesorjema udeležila organiziranih ekskurzij po mestu Dublin in zunaj njega, šla so tudi naokrog po mestu s profesorjema, dovolj časa pa je ostalo še za nakupovanje.

V treh tednih na Irskem so dekleta dobro spoznala vsakdanji utrip v velikem mestu in delo v vrtcu malo drugače kot pri nas. Hkrati so si nabrala pomembne izkušnje za nadaljnje delo na tem področju, brusila znanje tujega jezika in spoznavala prelepo deželo Irsko. Druženje z njimi je bilo enkratno, saj so dekleta zelo zgovorna, družabna in vedno nasmejana.

Mag. Damijana Meža

Roman Živič, prof.

Ogled fotografij >>
Delovna praksa v Dublinu >>