Erasmus+ praktično izobraževanje dijakinj SŠSGM na Malti

7 dijakinj SŠSGM, Brina Vrhovnik (GTT3), Gaja Šimić (GTT3), Larisa Merzdovnik (E3), Martina Mrakič (GTT3), Nuša Tomis (GTT3), Urška Tominc (E3) in Žana Šumah (GTT3), od 30. 10. 2016 do 19. 11. 2016 opravljajo Erasmus+ praktično izobraževanje na Malti. To pomeni, da se stroški izvedbe krijejo iz Erasmus+ sredstev, ki jih Evropska unija namenja za projekte mobilnosti. Dijakinje so zaposlene pri različnih delodajalcih. Večina jih je vključena v dejavnosti turizma, saj Malta v veliki meri »živi« od turizma.

Dekleta bivajo v apartmaju za 7 stanovalcev in si same kuhajo, perejo in živijo kot »velika družina«. Praktično izobraževanje v tujini tako za dijakinje ne pomeni le pridobivanje delovnih izkušenj, ampak je to za njih tudi preizkus samostojnosti in iznajdljivosti v različnih življenjskih situacijah. Kot njihova spremljevalka pa ugotavljam, da izzive odlično obvladujejoJ.

V prostem času dijakinje poskušajo obiskati čim več zanimivih krajev in si ogledati čim več naravnih lepot Malte. Tudi to jim gre dobro od rok, sicer pa so bolj kot opis zgovorne fotografije, ki smo jih objavili na facebook strani šole, nekaj utrinkov pa pripenjam tudi tukaj.

Spremljevalka: Karmen Grudnik

 

k1

Gaja na recepciji

 

k2

Brina »v akciji« deli letake in brošure …

k3

Seveda je kopanje na Malti v tem času možno, voda ima 24 stopinjJ

 

k4

Naravnih lepot na Malti ne manjka …

k5

Druženje ob večerji – prijeten zaključek delovnega dneva …J