VERONA IN SAFARI PARK NATURA VIVA

Strokovna ekskurzija za GTT1, E1 in GTT2
V programu Gastronomija in turizem (GTT1. in GTT2) in Ekonomski tehnik (E1) bomo učitelji v skladu z letnim delovnim načrtom šole 21. aprila 2017 organizirali enodnevno strokovno ekskurzijo v Verono.
PREDMETNA PODROČJA:  zgodovina, geografija, italijanščina ter praktični pouk turizma pri modulu obdelava turističnih informacij in poslovni bonton.
Spremstvo na ekskurziji: Roman Založnik, Verica Jaušovec, Mateja Gorišek in Boštjan Repas
CILJ STROKOVNE EKSKURZIJE je pouk izven učilnic, s katerim želimo čim bolj spoznati zgodovinske, geografske in turistične značilnosti mesta Verona in pokrajino Benečijo.  Dijaki so že 3 tedne pred izvedbo ekskurzije pripravili power point predstavitve geografskih, zgodovinskih in turističnih značilnosti Verone in obiskane pokrajine ter jih predstavili sošolcem v razredu. Po ekskurziji bodo dijaki oddali poročilo, v katerega bodo vključili tudi zemljevide mesta in proučili načrt poti. Opisali bodo znamenitosti in zanimivosti v destinaciji. Nekateri dijaki 2. letnika se bodo na ekskurziji preizkusili v turističnem spremljanju na avtobusu in izven njega.
Organizacija ekskurzije: Roman Založnik, Janko Uršnik.
Spremljevalci: Roman Založnik, Nataša Osojnik, Mateja Gorišek in Boštjan Repas.
Odhod bo v petek, 21. aprila  2017, ob 3. 00 z Raven na Koroškem, vrnemo pa se okoli 23. ure.
PROGRAM STROKOVNE EKSKURZIJE V VERONO:
Ob 3. 00 odhod avtobusa z Raven na Koroškem (avtobusna postaja), sledi vožnja na relaciji Ravne na Koroškem – Dravograd (avtobusna postaja) – Slovenj Gradec (avtobusna postaja) – Mislinja (avtobusna postaja) – Velenje – Arja vas – Italija – Verona. Na poti postanka za osvežitev in oddih. Prihod v Verono okoli 10. ure. Ogled mesta, ogled trga Bra z notranjim ogledom Arene, sledi prijetni sprehod čez mesto vse do Julijinega kipa, vstop v muzej Romea in Julije, nadaljevanje ogleda strogega mestnega jedra, kjer kraljujejo Lambertski stolp, Zeliščni, Dantejev trg ter druge znamenitosti. Po ogledih bodo imeli dijaki cca. 1, 5 ure prosto za kosilo in samostojne nakupe spominkov. V popoldanskih urah vožnja do safari parka NATURA VIVA, enega največjih evropskih ZOO safarijev. Nato si bomo ogledali še živalski vrt. Ogled bo traja do 2, 5 ure. Po končanih ogledih vračanje proti domu z vmesnimi postanki. Prihod domov (Ravne na Koroškem) je predviden v zelo poznih (cca. 23. uri) večernih urah.
Posebna obvestila:
– s seboj ne pozabite vzeti veljavne osebne izkaznice in evropske kartice zdravstvenega zavarovanja;
– hrana in pijača naj bo iz nahrbtnika, saj so v Veroni cene nekoliko višje kakor pri nas, priporočljivo je, da imate nekaj evrov za kakšen spominek ali prigrizek;
– preglejte vremensko napoved in se primerno oblečite (vzemite tudi dežnik).
Koordinator strokovne ekskurzije                        Ravnatelj
Roman Založnik, prof.                                               Bernard Kresnik, univ. dipl. ekon.

 

Dostopnost