V četrtek, 28. 3. 2019, smo se dijaki lesarskih programov (M3, LT1, LT2) odpravili na pot s končno destinacijo Žeje pri Komendi, kjer smo obiskali hišni sejem, katerega gostitelj je bilo podjetje Starman.
Po krajšem čakanju, ki pa je bilo vendarle dobrodošlo, nas je sprejel predstavnik podjetja. Precej hitro smo se razpršili glede na naša področja zanimanja, ki so zajemala vse – od razstavnih eksponatov ročnega in pnevmatskega orodja, okovja, vijakov, lepil do delovnih oblek. Prostemu raziskovanju je sledil ogled razstavne sobe, kjer smo videli delno avtomatizirane pohištvene elemente, ki so za kar lep čas vzeli našo pozornost, vse dokler nam niso razkazali pohištvenih hibridov. Vrteče stene, ki so skrivale postelje in avtomatizirane omare, tekoče konture elementov in sama iznajdljivost oblikovalcev so navdušile tudi prvotno nezainteresirane. Zanimanje je bilo pri nekaterih tako veliko, da so zatavali, kar je poskrbelo za manjšo popestritev ogleda skladišča ivernih, vlaknenih in OSB-plošč.
V podjetju Starman se dobro zavedajo tudi širšega pomena besede gostitelj, saj so nas po ogledu v razstavni sobi tudi pogostili.

David Mlakar, LT1
Fotografije: Miha Kuzman