OBVESTILO O STROKOVNI EKSKURZIJI PO MEŽIŠKI DOLINI

 V četrtek, 23. marca 2017, se bomo z dijaki GTT2 (21)  razreda  pri predmetih,  zgodovina turizma, geografija ter praktični pouk turizma oz. modul: obdelava turističnih informacij popeljali po Mežiški dolini. Dijake bosta spremljala profesorja Olga Jeznik in Roman Založnik, ki sta tudi vodji ekskurzije.

 Vsebina programa: Na avtobusni postaji za NamaNovo se vsi zberemo najkasneje ob 6.50, ob 7.00 se sledi vožnja mimo Kotelj in Ivarčkega jezera (odmor za malico), nato se odpeljemo proti sosednji lokaciji, saj bomo ob 8.15  imeli voden ogled Prežihovine (lokalni vodnik). Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo proti Črni na Koroškem, kjer si bomo ogledali etnološko zbirko z eksponati (lokalni vodnik), ki prikazujejo življenje, delo in bivalno kulturo prebivalcev Črne in okoliških kmetij in razstavo v Olimpijskem muzeju v sosednji stavbi. Sledil bo kratek odmor za malico. Nato bomo nadaljevali vožnjo v smeri Prevalje do turistične vasice Šentanel, kjer bo lastnik kmetije na turistični kmetiji Dvornik na Šentanelu  razkazal ponudbo kmetije (kmečki muzej) in nam ponudil kmečki prigrizek. Ob zaključku ekskurzije bodo dijaki izstopali na relaciji Prevalje – Ravne – Dravograd – Slovenj Gradec. Prihod v Slovenj Gradec je predviden okrog 14.45 ure.

Cilj strokovne ekskurzije je pouk izven učilnic, s katerim želimo spoznati zgodovinske, geografske in turistične značilnosti Mežiške doline, s poudarkom na turističnem spremljanju in vodenju dijakov. V referatih bodo dijaki predstavili splošne zgodovinsko-geografske značilnosti in turistične znamenitosti posameznih krajev v Mežiški dolini. Prav tako bomo spoznali turistični utrip v obiskanih krajih in še posebej v turistični vasici Šentanel.

Cena je 20, 75 EUR na dijaka, vključuje pogodbeni avtobusni prevoz (Koratur), štiri vodene oglede kulturnih zbirk (v Kotljah, Črni in Šentanelu in na Lešah) in kmečko malico na Šentanelu.

Posebna obvestila:

  • s seboj morate imeti pisna navodila spremljevalcev in vodnikov, ki jih prejmete v šoli;
  • preglejte vremensko napoved in se primerno oblecite, dežnik tudi ne bo odveč, obvezna

je celostna podoba vodnika in spremljevalca (oblačila in priponka oz. zastavica);

  • na ekskurziji je potrebno upoštevati šolski red, zato kajenje ni dovoljeno v času vodenih

ogledov (pouk izven učilnic).

Želimo vam prijetno potovanje, drugi dan pa veliko delovnega zagona v šoli.

Pripravila: Olga Jeznik, prof.                                   Ravnatelj: Bernard Kresnik, univ. dipl. ekon.

Roman Založnik, prof.